Haberler

İki ayda 50 bin kişi ziyaret etti BOLU

İki ayda 50 bin kişi ziyaret etti BOLU

İki ayda 50 bin kişi ziyaret etti - BOLU

İki ayda 50 bin kişi ziyaret etti

- Bolu Orman ve Su İşleri Müdürü Akay:

- "Abant Tabiat Parkı Ziyaretçi Tanıtım Merkezini iki ayda yaklaşık 50 bin kişi ziyaret etti"

BOLU (AA) - Bolu Orman ve Su İşleri Müdürü Sezgin Akay, Abant Tabiat Parkı Ziyaretçi Tanıtım Merkezini iki ayda yaklaşık 50 bin kişi ziyaret ettiğini söyledi.

Bolu Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından Abant Tabiat Parkı'nın girişine yapılan Ziyaretçi Tanıtım Merkezi ile Abant'ı ziyaret eden tatilcilerin, hem bölgede yaşayan hayvanları doldurulmuş tahnitlerini inceleyerek bilgi alması hem de doğa ve çevre sevgisini alması amaçlanıyor.

Akay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tanıtım merkezinin 350 metrekare alan üzerine tamamen ahşaptan yapıldığını anlarak, "Abant Tabiat Parkı Ziyaretçi Tanıtım Merkezini iki ayda yaklaşık 50 bin kişi ziyaret etti. Buranın amacı Abant'a gelen ziyaretçilerimize öncelikle Abant hakkında genel bilgi vermek. Sonrasında ziyaretçilerimizin Bolu ve yöresinde gezilebilecek tabiat parkları, milli parklar ve diğer yerler hakkında bilgi almasını sağlamak. Binamız, ziyaretçilerin bölgemizin doğası, doğal zenginlikleri, endemik türler ve yaban hayatımız hakkında bilgi alabilecekleri tarzda burası dizayn edildi" diye konuştu.

Ziyaretçi tanıtım merkezinde Abant ile Bolu bölgesinde yaşayan hayvan ve bitki türleri hakkında bilgilerin verildiğini belirten Akay, "Burada özellikle Abant'a özgü olan endemik bitki türlerini sergiliyoruz. Buraya özgü bir hayvan olan Abant Alasını akvaryum da sergiliyoruz. Bölge ormanlarında doğal olarak yaşayan, geyik, karaca, çakal, vaşak, su samuru gibi hayvanlar sergileniyor. Bu hayvanlar birkaç yıl öncesinde doğal olarak yaşamını yitirmiş hayvanların doldurulmuş (Tahnit) olarak sergileniyor" şeklinde konuştu.

Merkezde hayvan ve bitki türlerinin yanı sıra bölgede yaşayan ahşap ustaları tarafından hazırlanan eserlerin de yer aldığına dikkati çeken Akay, bunların yanında bölgede bulunan yer altı madenlerin de ziyaretçilerin beğenisine sunulduğunu dile getirdi.

-"Çocuklar oyun oynayarak doğa sevgisini öğreniyor"

Akay, Abant'a aileleri ile gelen tatilcilerin çocuklarına yönelik etkinliklerin de yapıldığını anlatarak, "Çocukları da düşündük. Çocukların hem eğlenmesi hem de doğa ve çevre bilincini kazanmaları için onların bilgisayar ekranında oyun oynama imkanı var. Çocuklar oyun oynayarak doğa sevgisini öğreniyor" dedi.

İleriki dönemde İl Mili Eğitim Müdürlüğü ile bir çalışma yürüterek öğrencilerin de bu merkezden faydalanmasını sağlayacaklarını aktaran Akay, "Burada ilimiz ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki öğrencileri eğitmeyi planlıyoruz. Bu çalışma için çevre eğitimi ve doğa sevgisi konularında 5, 10 ve 15 dakikalık filmler hazırlattık. Bu filmlerle bölge öğrencilerimizi eğiteceğiz" diye konuştu.

Abant Tabiat Parkı'na İzmir'den gelen ve ziyaretçi tanıtım merkezini gezen Ali Kaya ise, "Burası çok güzel. Gezilecek ve bakılacak yerleri çok güzel. Yeşili de güzel, gölü de güzel. Bu tanıtım merkezi hem açıklayıcı hem de daha net. Gerek doğayı gerekse etraftaki canlıları tanıyabilmemiz için çok yardımcı olacak bir yer" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Zafer Göder, Mehmet Emin Gürbüz

Yayınlayan: Murat Paksoy

Kaynak: AA / Güncel

Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title