Haberler

Ikby'de Yeni Nesil Hareketi Lideri Tutuklandı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) muhalefet cephesindeki Yeni Nesil Hareketi lideri Şasivar Abdulvahid, mahkeme kararıyla tutuklandı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) muhalefet cephesindeki Yeni Nesil Hareketi lideri Şasivar Abdulvahid, mahkeme kararıyla tutuklandı.

Yerel medya yer alan habere göre, Süleymaniye mahkemesinde "iletişim araçlarını kötü kullandığı" gerekçesiyle dün yakalama kararı verilen Abdulvahid ilk duruşmada tutuklandı.

Mahkemenin aldığı karar gereği Abdulvahid tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dün Süleymaniye mahkemesi, Abdulvahid hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.

Yerel medyada daha önce Abdulvahid'in kendi partisinden kadın bir milletvekilinin odasına gizli kamera yerleştirdiği ve milletvekilline tehditte bulunduğu kaydedilmişti.

Bu gelişmenin ardından emniyet güçleri Süleymaniye'de bulunan Yeni Nesil Hareketi genel merkezine operasyon düzenleyerek parti üyesi olan birkaç kişiyi olaya karıştığı suçlamasıyla yakalamıştı.

Şasivar Abdulvahid daha önce de sosyal medya mesajlarında "devlet memurunu aşağılamak" suçlamasıyla tutuklanmış, bir gün sonra kefaletle serbest bırakılmıştı.

IKBY'de 30 Eylül 2018'de düzenlenen milletvekili seçimlerinde Yeni Nesil Hareketi 8 milletvekili çıkararak dördüncü parti olmuştu.

Abdulvahid, IKBY'de henüz kurulamayan koalisyon hükümetinde yer almayacaklarını belirterek muhalefette kalacaklarını açıklamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title