Haberler

İkbal Gürpınar, Urfalı Kadınlarla Söyleşi Yaptı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa Belediyesi'nin davetlisi olarak kente gelen Sunucu İkbal Gürpınar, Urfalı kadınlarla söyleşi yaptı."

8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa Belediyesi'nin davetlisi olarak kente gelen Sunucu İkbal Gürpınar, Urfalı kadınlarla söyleşi yaptı.

Özel bir televizyon kanalında yaptığı programlarla tüm Türkiye'nin ve özellikle kadınların büyük ilgisini çeken sunucu İkbal Gürpınar'ı dinlemeye gelen Urfalılar, 1000 kişilik salonu doldurdu. Merdivende oturan kadınların yanı sıra sahne, önünde İkbal'i görüntülemeye çalışanlar kısa süreli izdihama neden oldu.

Belediye Nikah ve Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşide kadınlara "Aile İçi Şiddet" ve "Kadın Hakları" konusunda önemli bilgi verilirken, Türkiye'ye örnek teşkil edecek "Şanlıurfalı Lider Bayanlar" ise hayat hikayelerini anlattı.

Şanlıurfa Belediyesi bünyesinde hizmet veren el sanatları merkezleri, meslek edindirme merkezleri ve mikro kredi projesiyle tanıştıktan sonra hayatlarında büyük değişimler yaşadıklarını anlatan Urfalı kadınlar, 'yaşama sıkı sıkı sarılmanın' püf noktalarını sunucu İkbal Gürpınar ve diğer kadınlara aktardı.

Henüz okuma yazma bilmiyorken, açılan kurslar sayesinde şiir okuma seviyesine gelenler kadınlar, ev hanımı iken iş kadınlığına atılanların birbirinden güzel hayat hikayelerinin dinleyen İkbal Gürpınar ve davetliler, söyleşiden oldukça memnun kaldılar.

İKBAL, YENİ ALBÜMÜNÜ İLK KEZ URFA'DA SESLENDİRDİ, DUA İSTEDİ

Yeni bir şiir albümü çıkardığını ifade eden İkbal Gürpınar, Urfalı bayanlardan dua istedi ve onlara hiçbir yerde seslendirmediği yeni şiirlerini seslendirdi.

'Peygamberler Şehri' Şanlıurfa'da bu yılın ilk Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katılmanın mutluluğunu yaşadığını belirten İkbal, kendisini buraya davet eden Belediye Başkanı Fakıbaba'yı sahneye davet ederek teşekkürlerini sundu.

FAKIBABA: "ANNEME ÇOK ŞEY BORÇLUYUM"

15 Şubat'ta çok sevdiği annesini toprağa vermenin halen üzüntüsünü yaşadığını ifade eden Belediye Başkanı Fakıbaba, "Kadınlarımız olmazsa biz hiçiz. Ben annemi 15 gün önce kaybettim. Annem benim için çok değerliydi. Ayağı öpülesi analarımız. Onlara ne yapsak azdır. Ancak onlar ahirete göçünce anlıyoruz. Sizler çok güçlü kadınlarsınız. İnanıyorum ki imkan verildiği takdirde Şanlıurfa kadını adına yakışır başarılara imza atacaktır" dedi.

Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü bir kez daha kutlayan Fakıbaba, "Şanlıurfa Belediyesi olarak 8 yıldan bu yana yürüttüğümüz sosyal faaliyetlerin kent genelinde ne kadar faydalı olduğuna bir kez daha tanık olduk. Şanlıurfa'da bayanlara sahip çıktığımız vakit, onlara imkan tanıdığımız zaman görüyorsunuz ki her türlü başarıyı yakalayabiliyorsunuz. Hayat hikayelerini anlatan bayanlarımızı dikkatle dinledim. Onların başarılarıyla bir Urfalı olarak ben gurur duydum. Onları bir kez daha kutluyorum" diye

konuştu.

Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi Topluluğu'nun mini bir müzik dinletisiyle başlayan söyleşi sonunda uzun yıllardan bu yana kentte önemli hizmetlere imza atan Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Müdürlüğünden Emekli olan ayrıca Resim Öğretmeni olmasıyla dolayısıyla birçok ressam yetiştiren Nevin Güllüoğlu'na çalışma yaşamı boyunca yaptığı hizmetlerden ötürü bir plaket takdim edildi.

Kısa bir selamlama konuşması yapan Güllüoğlu, plaketi takdim eden Fakıbaba'ya, ödülden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayrıca 4 ayrı merkez ve mikro kredi projesinde başarı sağlayan toplam 5 kadına ödül verildi.

Söyleşiye, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yanı sıra Başkan Yardımcısı M.Fevzi Yücetepe, Emin İzol,

Karaköprü Belediye Başkanı Çiftçi'nin Eşi Sema Çiftçi, Jandarma Alay Komutanı Emin Dursun'un Eşi Meliha Dursun, YG 21 Kadın Meclisi Başkanı Dilşah Öztürkmen, Kadın ve Çocuk Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Nihal Atilla, birçok STK Temsilcisi, Ferahkent ve Eyüpkent El Sanatları Merkezi, Hayati Harrani Kadın Destek ve Eğitim Merkezi ve Süleymaniye Meslek Edindirme Merkezi kursiyerleri ile çok

sayıda bayan katıldı.

Şanlıurfa Belediyesi'nce organize edilen "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinlikleri kapsamında ayrıca Şanlıurfa Belediyesi Nikah-Konferans ve Sergi Salonu'nda bir resim sergisi açıldı. Harran Üniversitesi'nde eğitim gören kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü2nü anlatan eserlerinden oluşan resim sergisinin hafta boyunca sanatseverlere açık olacağı öğrenildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Eşref Fakıbaba Gürpınar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title