Haberler

İit İstatistik Komisyonu Yedinci Oturumu Sona Erdi

İslam Ülkeleri İstatistik Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) ile İslam Kalkınma Bankası (İKB) tarafından düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İstatistik Komisyonu Yedinci Oturumu sona erdi.

İslam Ülkeleri İstatistik Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) ile İslam Kalkınma Bankası (İKB) tarafından düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İstatistik Komisyonu Yedinci Oturumu sona erdi.

SESRIC Genel Merkezi'nde yapılan toplantıya yaklaşık 40 İİT ülkesinden istatistik kurum başkanları ve üst düzey yetkililerin yanı sıra İİT Genel Sekreterliği, İİT Ekonomik ve Ticari Daimi Komitesi (İSEDAK), Birleşmiş Milletler İstatistik Birimi (UNSD), BM Nüfus Fonu (UNFPA), BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Uluslararası Göç Örgütü (IOM), İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD), Körfez İşbirliği Konseyi İstatistik Merkezi (GCC-STAT), 21. Yüzyıl İstatistikte Kalkınma Ortaklığı (PARIS21), Sahra Altı Afrika Ekonomik ve İstatistiksel Gözlemevi (AFRISTAT) ve Arap Ülkeleri İstatistiki Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (AITRS) teşkilatlarının temsilcileri katıldı.

SESRIC Genel Direktörü Musa Kulaklıkaya, programın ardından yaptığı açıklamada, toplantıda istatistikle ilgili global ajanda içerisinde önemli yer tutan konuları değerlendirme fırsatı bulduklarını kaydetti.

Kulaklıkaya, "Bu yılki toplantının önemli gündem maddeleri arasında hiç şüphesiz 2016 yılından itibaren bütün dünyanın gündemini işgal eden sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve bu hedeflere ulaşımla ilgili istatistiği ilgilendiren konular vardı." dedi.

Toplantının ikinci önemli gündem maddesinin de nüfus sayımları olduğuna dikkati çeken Kulaklıkaya, "Hem uluslararası kuruluş temsilcileri, hem de toplantıya katılan ülkeler kendi ülkelerinin tecrübelerini paylaştılar ve kendi aralarında olabilecek iş birliği ihtimallerini değerlendirdiler." bilgisini paylaştı.

Kulaklıkaya, son yıllarda siyasal ve doğal krizler sonucunda ortaya çıkan göç hareketleri ile ilgili istatistik alanını ilgilendiren konularını değerlendirdiklerini kaydetti.

SESRIC'in istatistik alanında bir önceki toplantıdan bu yana gerçekleştirilen faaliyetleri değerlendirme fırsatı bulduklarını aktaran Kulaklıkaya, "Daha önce belirlenen İslam Ülkeleri İstatistik Komisyonu strateji vizyonunun yeniden değerlendirilmesi ve gelecek dönemde bu komisyonun faaliyetlerinin hangi stratejik hedeflere yönelik olması gerektiği konuları da tartışıldı." diye konuştu.

Kulaklıkaya, toplantının, istatistik alanında İslam ülkeleri ile diğer uluslararası kuruluşların kendi aralarında geliştirecekleri iş birlikleri açısından büyük önem arz ettiğini vurguladı.

Toplantıda, gelecek yıl Dünya İstatistik Kongresi'ne ev sahipliği yapacak Malezya İstatistik Kurumu ve Malezya hükümetinin de bir sunum yaptığını ve bu kongre ile ilgili katılımcıları bilgilendirdiğini belirten Kulaklıkaya, "Bu yıl yedincisini gerçekleştirdiğimiz İslam Ülkeleri İstatistik Komisyonu verimli bir çalışma gerçekleştirdi, önemli konuları karara bağladı ve kendi aralarındaki istatistik alanında iş birliği mekanizmalarını yeniden değerlendirip yeni hedefleri belirlemiş oldular." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

İslam Kalkınma Bankası Birleşmiş Milletler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title