Haberler

İit Dışişleri Bakanları Yemen Olağanüstü Toplantısı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Yemen Olağanüstü Toplantısı'nda, Husi milislere başkent Sana, Aden ve diğer vilayetlerden çekilme, bütün silahlarını anayasal kurumlara bırakma ve devletin meşru yetkililerinin güvenliği sağlamalarına izin verme çağrısı yapıldı.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Yemen Olağanüstü Toplantısı'nda, Husi milislere başkent Sana, Aden ve diğer vilayetlerden çekilme, bütün silahlarını anayasal kurumlara bırakma ve devletin meşru yetkililerinin güvenliği sağlamalarına izin verme çağrısı yapıldı.

Teşkilatın Cidde'deki Genel Sekreterlik binasında yapılan toplantının ardından yayımlanan sonuç bildirisinde, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin ülkesine güvenlik ve istikrar getirme çabalarına desteğin devam edeceği kaydedildi.

Bildiride, Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah el-Halid el-Sabah başkanlığındaki 42. dışişleri bakanları toplantısının, Yemen'deki olayları müzakere etmek üzere Yemen'in talebi üzerine gerçekleştirildiği belirtildi.

Yemen'deki Husi milislerle devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı milislere; başkent Sana, Aden ve diğer vilayetlerden çekilme, kamu kurumlarını tahliye etme, bütün silahlarını anayasal kurumlara iade etme ve devletin meşru yetkililerinin tüm ülkede güvenliği sağlamalarına izin verme çağrısında bulunuldu.

İİT,  Arap Ligi, Körfez İşbirliği Konseyi tarafından önerilen çözümlerin uygulanması, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2216 Nolu Kararı çerçevesinde Husilerin işgal ettiği alanları terk etmesi talep edildi.

Riyad Deklarasyonu'na dikkat çekilerek, Yemen'de anayasal meşruiyetin desteklenmesi kararlaştırıldı. Devrik cumhurbaşkanı Salih ve Husiler, Yemen'deki siyasi partiler arasındaki görüşmeleri oyaladıkları için ülkedeki krizden sorumlu tutuldu.

Yemen'e yardımda bulunan ülke ve kuruluşlara teşekkür edilen bildiride, BM ve sivil toplum kuruluşlarının ülkedeki kritik durumun çözümü için atacakları adımların desteklenmesi gerektiği vurgulandı.

Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun temsil ettiği toplantıya, İİT üyesi 45 devletin dışişleri bakanları katılmış, toplantıda Filistin ve Kudüs konuları da ele alınmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Yemen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title