Haberler

İit'den Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Saldırılara Kınama

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Orta Afrika Cumhuriyeti'nin Bangassu bölgesinde meydana gelen şiddet olaylarını kınadı.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Orta Afrika Cumhuriyeti'nin Bangassu bölgesinde meydana gelen şiddet olaylarını kınadı.

İİT'den yapılan basın açıklamasında, Orta Afrika Cumhuriyeti'nin güneydoğusundaki Bangassu bölgesinde Hristiyan anti-Balaka silahlı grubunun 12 ve 13 mayıs tarihlerinde düzenlediği ve onlarca sivilin yanı sıra içinde Fas güvenlik güçlerine ait iki askerin de aralarında yer aldığı ve Afrika barış gücü askerlerinin öldürüldüğü saldırıları şiddetle kınadı.

İİT Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin'in imzasıyla yayınlanan basın açıklamasında, şiddet olaylarında hayatını kaybeden masum sivil ve güvenlik güçlerinin ailelerine taziye mesajları iletildi.

Saldırılar nedeniyle İİT'nin Orta Afrika Cumhuriyeti ile tam bir dayanışma içinde bulunduğu belirtilen açıklamada, toplumdaki farklı ırk ve gruplar arasında barış ve güvenliğin sağlanması konusunda gereken tüm desteğin verileceği belirtildi.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin güneydoğusunda bulunan Bangassu bölgesinde Hristiyan anti-Balaka silahlı grubu 12 ve 13 mayıs tarihlerinde düzenlediği saldırılarda onlarca sivilin yanı sıra içinde Fas güvenlik güçlerine ait iki askerin de yer aldığı ve Afrika barış gücü askerleri öldürülmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Orta Afrika Fas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title