Haberler

Iırosa'dan Vanlı Depremzedelere 10 Tır Yardım

Merkezi Suud-i Arabistan'da bulunan Uluslararası İslami Yardımlaşma Heyeti (IIROSA), Vanlı depremzedeler için gönderdiği 10 TIR dolusu ayni yardımı Van Vali Yardımcısı Atay Uslu'ya teslim etti.

23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde Van'ı vuran depremlerin ardından harekete geçen yardım kuruluşlarına, Uluslararası İslami Yardımlaşma Heyeti de (IIROSA) katıldı. Aralık ayında Türkiye'den Makedonyalı Doç. Dr. Muhammet Aruçi ile irtibata geçen IIROSA yöneticileri, Suud-i Arabistan'da sivil toplum kuruluşları ve işadamları arasında başlattıkları kampanya ile 518 bin 500 bin ABD doları topladı. Heyet, ülkelerinde topladığı para ile Türkiye'de üretim yapan gıda, battaniye ve ısıtıcı fabrikalarından 10

TIR malzeme aldı.

Uluslararası İslami Yardımlaşma Heyeti'nden Abdullah El Gamidi'nin de bulunduğu grup, yardım dağıtımı için Türkiye'ye geldi. Uluslararası İslami Yardımlaşma Heyeti temsilcisi Abdullah El Gaimidi ve Makedonyalı Doç. Dr. Muhammet Aruçi, beraberlerinde getirdikleri ayni yardımı Acil Afet Durum Müdürlüğünde Van Vali Yardımcısı Atay Uslu'ya teslim etti.

Uluslararası İslami Yardımlaşma Heyeti'ne Vanlı depremzedeleri unutmadıkları için teşekkür eden Vali Yardımcısı Uslu, "23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde Van, Erciş ilçesi ve köyleriyle beraber çok büyük deprem bir deprem yaşadı. Büyük sorunlar ve sıkıntılar ortaya çıktı. Ama bunları birer birer atlatıyoruz. Bu süreçte bize hem yurt içinden hem de yurt dışından ciddi yardımlar yapıldı. Onlardan bir tanesi de Uluslararası İslami Yardımlaşma Heyeti'nin getirmiş olduğu yardımlardı. Bu yardımlarla depremzedeler

biraz daha sıcak ortamlarda yaşamlarını sürdürecek. Hem kardeşliğimizi pekiştiren hem de depremzedelerin daha iyi ortamlarda yaşamalarını sağlayan bu yardımları organize edenlere ve gönderen herkese Van halkı olarak teşekkür ediyoruz" dedi.

İslami yardım heyetine gösterilen sıcak ilgiden dolayı teşekkür eden Abdullah El Gaimidi de, "Biz dinde ve imanda kardeşiz. Burada olan depremleri duyduğumuzda tabii ki çok üzüldük. Aynı şekilde Somali ve diğer ülkelerde de olduğu zaman biz aynı sıkıntıyı hissediyoruz. Bugün Suriye'de olan olaylar da bizi ilgilendiriyor. Türkiye'den Doç. Dr. Muhammet Aruçi'den depremzedelere ulaştırılacak yardımların projesini öğrendikten sonra hepimiz bunu gerçekleştirmek çalışma başlattık. Uluslararası İslami

Yardımlaşma Heyeti olarak daha önce deprem bölgesine gelmemiz gerekiyordu fakat şartlarımız uygun değildi. Fakat bu yaptığımız yardım bir 'teşekkür' olarak algılanmamalı, bilakis bu yardımı yapmak bizim üzerimize bir farzdı. İnşallah Van'a bir dahaki gelişimizde bu kenti daha iyi bir konumda görmek istiyoruz. Van'a tekrar tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyoruz" diye konuştu.

Yardım malzemelerinin teslim alınmasının ardından, heyet Van Valiliği Beyaz Masa elemanlarıyla birlikte yardım dağıtımına çıktı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Suudi Arabistan Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title