Haberler

Iıı. Boğaziçi Konferansı Resepsiyonu -Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Babacan: -"türkiye'yi de İçine Alacak Yeni AB'nin, 21. Yüzyılın Barış Projesi Olacağına İnanıyorum"

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye'yi de İçine Alacak Yeni AB'nin, 21. Yüzyılın Barış Projesi Olacağına İnandığını Söyledi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye'yi de içine alacak yeni AB'nin, 21. yüzyılın barış projesi olacağına inandığını söyledi.

British Council (BC), Centre for European Reform (CER) ve Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) tarafından, ''AB-Türkiye İlişkileri: Türkiye'nin Müzakere Sürecindeki Bir Yılı'' başlığıyla yarın gerçekleştirilecek III. Boğaziçi Konferansı'nın açılış resepsiyonu, Galatasaray'daki İngiltere Başkonsolosluğunda yapıldı.

Resepsiyonda konuşan Babacan, Türkiye'nin AB üyeliği adaylığına değinerek, bu adaylığın Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Kafkaslar'daki diğer ülkeler için de olumlu etkileri bulunduğunu kaydetti.

Babacan, bu ülkelerin Türkiye'nin AB üyeliği sürecini yakından takip ettiklerini ve bu süreçten etkilendiklerini de anlattı.

AB'nin, 20. yüzyılın barış projesi olduğunu dile getiren Babacan, ''Türkiye'yi de içine alacak yeni AB'nin, 21. yüzyılın barış projesi olacağına inanıyorum'' dedi.

Babacan, Türkiye'nin son 4 yıldır AB sürecine ilişkin önemli adımlar attığını, özellikle demokratikleşme yolunda siyasi reformlar gerçekleştirdiğini ve bu reformların Türkiye'nin Avrupa standartlarında bir ülke olmasında yardımcı olduğunu vurguladı.

Ekonomik ve siyasi reformlarla, Türkiye'nin kaderinin bir üçüncü dünya ülkesi olmadığının da gösterildiğini anlatan Babacan, son dönemde ekonomide yaşanan olumlu gelişmelere de işaret etti.

Babacan, ''Eğer Türkiye politik ve ekonomik olarak yeterince güçlü olursa Avrupa kamuoyunun Türkiye'ye 'hayır' demek için daha az nedeni olacak'' şeklinde konuştu.

Resepsiyonda konuşan AB Ticaretten Sorumlu Komisyon Üyesi Peter Mandelson da Türkiye'nin AB'ye ihtiyacı olduğu kadar AB'nin de Türkiye'ye ihtiyacı bulunduğunu belirterek, Türkiye'nin büyük bir pazar ekonomisi ve çalışan genç bir nüfusu bulunduğunu kaydetti.

Mandelson, Türkiye'nin Orta Doğu'nun istikrarı ve İslam dünyası ile diyalog için de anahtar ülke konumunda bulunduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin AB'ye adaylığına karşı çıkanların bulunduğunu ifade eden Mandelson, ''Türkiye'nin limanlarını AB bayraklı gemilere açmayı reddetmesinin Türkiye'nin AB sürecini sıkıntıya sokabileceğini'' de kaydetti.

Resepsiyona, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Peter Westmacott, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk ile çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye, İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinden 50'ye yakın AB uzmanı, büyükelçi, akademisyen ve sivil toplum temsilcisinin katılacağı konferans, Ortaköy Feriye'de gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title