Haberler

İibf Mezunları Geleneksel Pilav Gününde Buluştu

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) ile Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Mezunlar Derneği (İBFAK) tarafından geleneksel pilav günü düzenlendi.

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) ile Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Mezunlar Derneği (İBFAK) tarafından geleneksel pilav günü düzenlendi.

Bu yıl 36'ncısı düzenlenen mezunlar buluşması, İİBF'de gerçekleştirildi. Etkinliğe, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Başar, İİBF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Banu Başar, İBFAK Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tufan Çakır, Yükseköğretim Kurulu Üyesi ve İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, çok sayıda öğretim görevlisi ve mezun katıldı.

"Bu toplantılar 2019 yılında çok önem taşıyor"

Açılış konuşması yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Başar, "Günümüzde değişen yaşam koşullarıyla beraber dikkatimi bazı noktalar çekiyor. Ben İstanbul'da okurken 1 artı 1 evler yoktu. Ancak şimdi en çok satılan evler arasında 1 artı 1'ler yer alıyor. Durum böyle olunca insanlar artık yalnız yaşamaya başladı ve birbirleriyle olan münasebetleri azaldı. Dolayısıyla aramızdaki birlik ve beraberlik de azalmış oldu. Bu sebeple bu tarz toplantıların özellikle 2019 yılında çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden, bu toplantılarda emeği geçen ve katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Yaşça bizden büyük hocalarımızı aramızda gördüğümüz için mutluyuz"

Ardından konuşan İİBF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Banu Başar etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, "Bu sene sizin de bildiğiniz gibi Anadolu Üniversitesi'nin 61. yılını kutluyoruz. Dolayısıyla burada yaşça bizden büyük hocalarımızı aramızda gördüğümüz için mutluyuz. Bu güzel günün bizim için organize edilmesinde katkı sağlayan Rektörlüğümüze ve Mezunlar Derneği Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Anadolu Üniversitesi gerçekten Türkiye'nin parlayan yıldızı"

28 yıl boyunca çeşitli kademelerde Anadolu Üniversitesi'ne hizmet verdiğini dile getiren Anadolu Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, "Son 9 yılda Anadolu Üniversitesi'nde rektör yardımcısı ve rektör olarak idari kadroda görev aldım. Şu anda da YÖK'te sadece Anadolu Üniversitesi'ne değil, tüm üniversitelerimize hizmet etmek nasip oldu. Türkiye'de 206 üniversitemiz var ancak Anadolu Üniversitesi'nin kurumsal kültürü, aidiyeti, mezunlarına verdiği duygudan dolayı yeri çok farklı. Sonuç olarak, Anadolu Üniversitesi gerçekten Türkiye'nin parlayan yıldızı" dedi.

Öte yandan geçekleşen konuşmalar akabinde katılımcılara pilav ikram edildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title