Haberler

İhtiyaç Sahipleri İçin Evde 'Gönül Köprüsü'

ISPARTA'da oturan İhsan ve Nurhayat Yüksekçınar çifti, 'İhtiyaç değilse getir ihtiyaçsa gel götür' sloganıyla kullanılmayan eski kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla 'Gönül Köprüsü' adını verdikleri proje başlattı.

ISPARTA'da oturan İhsan ve Nurhayat Yüksekçınar çifti, 'İhtiyaç değilse getir ihtiyaçsa gel götür' sloganıyla kullanılmayan eski kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla 'Gönül Köprüsü' adını verdikleri proje başlattı. Çiftin projesi, bağış yapanlar, hem de ihtiyaç sahiplerinden yoğun ilgi gördü.

Emre Mahallesi'nde oturan 3 çocuğu olan emekli, 74 yaşındaki İhsan Yüksekçınar ile eşi Nurhayat Yüksekçınar, ihtiyaç sahiplerine yardımcı olabilmek amacıyla harekete geçti. Kullanılmayan eski kıyafet ve ayakkabıları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı amaçlayan çift, 'İhtiyaç değilse getir, ihtiyaçsa gel götür' sloganıyla 3 ay önce evlerinin bahçesi ve bir odasına 'Gönül Köprüsü' adında bir yer oluşturdu.

GÜNÜN HER SAATİ ALINABİLİYOR

Çiftin örnek davranışı önce mahalleye sonra tüm kente yayılarak ilgi gördü. Çok sayıda kişi kullanmadıkları eşya ve ayakkabıları getirirken, çift de bunların temizlik ve onarımının ardından ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya başladı. İhtiyacı olanların günün her saati gelip istediği kıyafet ve ayakkabıyı ücretsiz alabildiği, aynı zamanda ücretsiz gelinliğin de kiralanabildiği 'Gönül Köprüsü' uygulaması yer yer kent dışından da eşya bağışladığı bir projeye dönüştü.

"HAYIR DUASI ALIYORUZ"

İhsan Yüksekçınar, duyan herkesin evinde kullanmadığı eşyaları kendilerine getirdiğini belirterek, "Bu bütün mahalle muhtarlarımıza örnek olmalı. Tüm mahallelerde aynı uygulamanın yapılmasını isteriz. Şu an bize sadece bu mahalleden değil Isparta'nın birçok mahallesinden ihtiyaç sahipleri geliyor. Biz de onların ihtiyaç duyduğu eşyaları kendilerine teslim ediyoruz. İl dışından bile bize eşya getirip bırakanlar oluyor. Bunu hayır duası almak için yapıyoruz ve çok mutluyuz" dedi.

"GURUR DUYUYORUM"

Emre Mahallesi Muhtarı Gürcan Suvay da böyle bir örnek uygulamanın kendi mahallesinde yapılmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Suvay, "Sakinlerimiz Emre Mahallesi'ne yakışır çok güzel bir iş yapıyor. Şahsıma bu konuda çok telefon geliyor. Hem ihtiyaç sahipleri arıyor hem de ihtiyacı olmayan eşyalarını vermek isteyenler arıyor" diye konuştu.

- Isparta

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Isparta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title