Haberler

İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara Para Yardımı

Edirne'de, Kurban Bayramı Öncesi İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara 352 Bin 300 Lira Para Yardımının Yapılacağı Bildirildi

Edirne'de, kurban bayramı öncesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara 352 bin 300 lira para yardımının yapılacağı bildirildi.

AK Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı yardımları olarak Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünden, Edirne-Merkez'e 86 bin 200 lira, Enez'e 20 bin lira, Havsa'ya 20 bin lira, İpsala'ya 22 bin lira, Keşan'a 56 bin 900 lira, Lalapaşa'ya 20 bin lira, Meriç'e 20 bin lira, Uzunköprü'ye 46 bin 400 lira ve Süloğlu'na 20 bin olmak üzere toplam 311 bin 500 lira ödenek aktarıldığını belirtti.

Bunun yanında Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bütçesinden ilave 13 bin 100 lira, Lalapaşa Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bütçesinden 11 bin 700 lira, Süloğlu Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bütçesinden 10 bin lira ve Meriç Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bütçesinden de 6 bin lira olmak üzere toplam 40 bin 800 lira ilave yardım yapılacağını ifade eden Budak, 'Böylece aile başı nakit ve gıda yardımı olarak ihtiyaç sahiplerine yapılacak yardımların toplam miktarı yaklaşık 352 bin 300 lira olacaktır' dedi.

Budak, şöyle devam etti:

'AK Parti Hükümeti olarak, sosyal devlet olma ilkesinden hareketle, toplumumuzda sosyal adaletin sağlanması hedefine öncelik verilmekte, yoksulluk ve sosyal dışlanma riski içerisinde bulunan vatandaşlarımızın ekonomik ve sosyal hayatta yer almalarını sağlayacak projeler ile sosyal yardım uygulamaları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu kaynakları kullanılarak etkin bir şekilde sürdürülmektedir. Bu itibarla Kurban Bayramı öncesi yapılan bu yardımların Edirneli ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.'

(RC-MHD) - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title