Haberler

İhsanoğlu: Burkanın İslamda Yeri Yok

İslam Konferansı Teşkilatı(ikt) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, "Burkanın İslamda Yerinin Olmadığını" Söyledi.

İslam Konferansı Teşkilatı(İKT) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, "Burkanın İslamda yerinin olmadığını" söyledi.

Resmi ziyaret nedeniyle Viyana'da bulunan İhsanoğlu, Viyana Diplomasi Akademisinde "Değerlerin paylaşımı ve hoşgörüsüzlükle mücadele" konulu bir konferans verdi.

İKT'nin diğer dinler ve kültürlerle diyalog içinde olmayı hedeflediğini ifade eden İhsanoğlu, "Gelecekte medeniyetler arası çatışmaya engel olabilmek için objektif ve samimi bir diyalog kurmamız gerekir" dedi.

Konuşmasında, Avrupa'da "İslamofobinin tırmandığını" ifade eden İhsanoğlu, Fransa ve İsviçre'den iki güncel örnek verdi. İhsanoğlu, "Fransa için 1. Dünya Savaşı'nda hayatını kaybeden Senagalli Müslüman askerlerin mezarlarının tahrip edildiğini ve İsviçre'de minare yapımını yasaklamak için yapılan referandumun kurumsallaştığını" İslamofobinin tırmanışına örnek gösterdi.

Konuşmasında kendisinin de yurttaşı olduğu Türkiye'nin laik bir ülke olduğuna da değinen İhsanoğlu, "Laikliğin ilk olarak Fransa'da doğduğunu ve Türkiye'nin de Laikliği kabul eden ilk Müslüman ülke olduğunu" belirtti.

İslam ülkelerinde de demokrasinin olması gerektiğini savunan İhsanoğlu, "Demokrasi olmadığı zaman radikallerin, fanatiklerin ön plana çakacağını, bu nedenle İslam ülkelerinde de demokrasinin yerleşmesi gerektiğini" söyledi.

-"BURKANIN İSLAMDA YERİ YOKTUR"-

İKT Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, bazı Avrupa ülkelerindeki Burka yasağına ilişkin bir soru üzerine, "Burkanın İslamda yeri olmadığını" söyledi.

İhsanoğlu, Müslüman bazı ülkelerde kadınların Burka giymelerinin "İslam diniyle ilgili olmadığını, bazı grupların geleneklerinden kaynaklandığını, İKT olarak kadınların burka giymelerini tasvip etmediklerini" kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title