Haberler

    İhsanoğlu: Anayasanın Bekçisiyim

    İstanbul'daki seçim turuna Gezi Parkı'ndan başlayan cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, 'Statükoya bekçi arıyorlar' diyen Başbakan'a "Ben insanların eşit muamele görmesinin, anayasanın bekçisiyim" diye yanıt verdi.

    Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başta CHP ve MHP, 5 partinin ortak adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu, İstanbul Beyoğlu'nda vatandaşlarla buluştu. Beraberinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in de bulunduğu Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ilk adresi Gezi Parkı oldu.

    Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Gezi Parkı ziyaretinin ardından İstiklal Caddesi'nin girişinde kalabalık bir grup karşıladı. Ekmeleddin İhsanoğlu, 'Türkiye'nin Cumhurbaşkanı' ve 'Türkiye'nin gururu' diye slogan atanlara el sallayarak karşılık verdi.

    İstiklal Caddesi'nde yürüyen İhsanoğlu, bir vatandaşın, "Başbakan 'Statükoya bekçi arıyorlar' dedi. Siz statükoya bekçi mi olacaksınız?" şeklindeki sorusuna, "Ben Anayasa'ya bekçiyim. Ben devletin birliğine, milletin dirliğine bütünlüğüne bekçiyim. Hak ve hukukun uygulanmasına, kanun hakimiyetine bekçiyim. Ben insanların eşit muamele görmesine bekçiyim. Ben Anayasa'da yazılı olan hükümlerin bekçisiyim. Ben Cumhurbaşkanı andındaki hükümlerin bekçisiyim." diye cevap verdi.

    Mısır Apartmanı önünde açıklama yapan İhsanoğlu, "Bu apartmanın tarihimizde önemli bir yeri vardır. İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy son günlerini burada geçirmiştir. Babam da kendisine eşlik etmiştir. Türk milletine burada seslenmekten mutluluk duyuyorum" dedi.

    'Bizzat mücadele edeceğim'İhsanoğlu, kadın cinayetlerini protesto eden bir grup eylemciyle sohbet etti. [Fotoğraf: AA]

    İstiklal Caddesi'nde kadın cinayetlerini protesto eden bir grup eylemciyle sohbet eden İhsanoğlu, kadın cinayetlerinin insanlık ayıbı olduğunu ifade ederek  "Bu cinayetleri önlemek, devletin ve toplumun görevidir. Bu cinayetleri haklı kılacak hiçbir gerekçe olamaz. Bizim gerek kanunumuzda, gerek adalet nezdimizde, gerek dinimizde en kıymetli varlık candır, hayattır. Bu bir vahşettir" diye konuştu.

    İhsanoğlu, seçilmesi durumunda kadın meselesine ayrı bir önem vereceğini vurgulayarak şunları söyledi:

    "Çünkü ben bunun mücadelesini, İslam İşbirliği Teşkilatı içerisinde dokuz sene yaptım. Kadınların toplumda güçlenmesi, karar mekanizmalarında söz sahibi olmaları, kadına karşı şiddetin uygulanmaması, buna benzer zalimane muamelelere maruz kalmamaları için elimden gelen gayreti sarf ettim. Bununla ilgili kararlar aldım. 57 hükümete bunları kabul ettirdim ve bunlarla ilgili özel bir teşkilat kurdum. Bunu 57 ülke için yapan bir insan olarak, kendi ülkemde elbette gerekeni yapacağım ve bu konularla bizzat mücadele edeceğim. Eşim de bu konuda hassas bir kadındır. O da bana bu konuda destek olacaktır."

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Ekmeleddin İhsanoğlu İstiklal Caddesi İstanbul Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title