Haberler

İhracatta Sağlanan Devlet İmkanları" Semineri

Bartın'da Ekonomi Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Koordinasyonu işbirliğinde "İhracatta Sağlanan Devlet İmkanları" konulu seminer düzenlendi.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Organize Sanayi Bölgesi İnovasyon Merkezi'nde düzenlenen seminerde konuşan Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı Rukiye Duru, ihracatta sağlanan devlet yardımlarının Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE), pazara giriş belgelerinin desteklenmesi, pazar araştırması ve pazara giriş, yurt dışı ve yurt içi fuar, yurt dışı birim marka ve tanıtım, tasarım, marka, küresel tedarik zincirine giriş gibi başlıklar altında ele alınabileceğini söyledi.

"URGE projeleriyle, kümelerin hedef pazarlarda markalaşabilmesinin yolu açılmıştır." diyen Duru, proje yaklaşımının, ihtiyaç analizi, gelişim yol haritası, performans denetimi ve yurt dışı fuarlara katılımı kapsadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Pazara giriş belgeleri desteğinde de firmalarımızın bir ülke pazarına girişte avantaj sağlayan ve akredite edilmiş kurum veya kuruluşlardan aldıkları çevre ve kalite belgeleri, insan can, mal emniyeti ve güvenliğini gösterir işaretler ile analiz raporu alma giderleri, tarım ürünlerine ilişkin laboratuvar analizleri ve belgelendirme giderleri, firma başına yıllık 250 bin dolara kadar yüzde 50 oranında desteklenmektedir. Yıllık şirket başına 250 bin dolar limit konulmuş olup, belge başına 25 bin dolar sınırı kaldırılmıştır. Böylece gemi ve yat sektörü gibi yüksek maliyetli belge giderlerinin olduğu sektörlerdeki pazara giriş belgelerinin desteklenebilmesinin önü açılmıştır."

İhracatçıların küresel firmalar ile yeni tedarikçi ilişkisi kurmalarını sağlamak amacıyla küresel tedarik zincirine giriş desteği sunulduğunu anlatan Duru, söz konusu projeyle üretici firmaların ihtiyacı olan yazılım alımı, eğitim, danışmanlık, sertifikasyon, ürün geliştirmeye dönük makine ekipman alımı ve yurt dışı ofis depo kiralama giderlerinin desteklendiğini aktardı.

Proje kapsamında gerçekleştirilen giderlerin yüzde 50 oranında desteklendiğine işaret eden Duru, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Proje süresi 2 yıl olup, proje başına 1 milyon dolara kadar destek verilecektir. Firmaların azami 1 projesi destek kapsamındadır. İhracatçılarımızın e-ticaret platformlarında daha etkili olabilmelerini sağlamak amacıyla oluşturulan yeni destek mekanizması kapsamında, e-ticaret sitelerine toplu üyelik desteğinde de üyelik giderleri yüzde 80 oranında ve 3 yıl süreyle desteklenmektedir. Her bir şirket için yıllık en fazla 2 bin dolar tutarında destek sağlanmaktadır."

Dış Ticaret Uzmanı Harun Koçak ise Birleşik Arap Emirlikleri ve Lübnan pazarına ihracat imkanları hakkında bilgi verdi.

Duru ve Koçak'ın, katılımcıların sorularını da cevapladığı seminere, Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, Bilim, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Birol Cangi, OSB İl Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Bartın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Osman Bahadır Kalecik, sanayiciler ve iş adamları katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Ekonomi Bakanlığı Türkiye Bartın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title