Haberler

İhracatın Şubat Ayı Karnesi Rekorlarla Dolu

Güncelleme:

TİM verilerine göre, şubat ayında otomotiv sektörü ihracatı tüm zamanların en yüksek rakamı olan 2.8 milyar dolara ulaştı.

Dünya Türk aracı ile dolaştı sevgiliye Türk çiçeği aldı

Süs bitkileri ve mamulleri ihracatı da 15 milyon dolarla yeni zirvesini gördü.

Şubatta 22 milyon dolarlık ihracatı ile Kırşehir, bugüne kadarki aylık bazda en yüksek ihracat rakamını gerçekleştirdi. Ayrıca şubat ayında 51 ülke ve bölgede ihracat rekorları kırıldı.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye'nin ihracatının 2017 yılında dünya ticaretinden yüzde 0,9 pay alarak bugüne kadarki en yüksek seviyeye çıktığını bildirdi.

Şubat ayında çift haneli artış ile ihracat rekoru kıran Türkiye, sektörel bazda da önemli başarılara imza attı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre ihracatın şubat ayı karnesi rekorlarla dolu. Buna göre, son zamanlarda büyük bir atılım gerçekleştirerek Türk ihracatın sırtlayan otomotiv sektörü Şubat ayında gerçekleştirdiği 2,8 milyar dolar ihracat ile tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rakamına ulaştı. Aynı durum süs bitkileri ve mamulleri sektörü için de geçerli. Bu sektör Şubat'ta 15 milyon dolarlık rekor ihracat rakamını yakaladı. Böylece dünyada 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Türk çiçeği tercih edildi.

Diğer taraftan tüm zamanların en yüksek şubat ayı ihracatına imza atan 6 sektör daha yer aldı. Makine ve aksamları sektörü 548 milyon dolar, mobilya, kağıt ve orman ürünleri 398 milyon dolar, savunma ve havacılık sanayii 150 milyon dolar, deri ve deri mamulleri 145 milyon dolar, meyve sebze mamulleri 118 milyon dolar ve zeytin ve zeytinyağı sektörü 58 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi.

Kırşehir'den tarihi zirve

2018 yılı Şubat ayında, iller bazında da çok önemli başarılara imza atıldı. Şubatta 22 milyon dolarlık ihracatı ile Kırşehir, bugüne kadarki aylık bazda en yüksek ihracat rakamını gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra, aralarında İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir, Gaziantep gibi Türkiye'nin önemli sanayi ve ihracat merkezi konumunda olan illerin de yer aldığı 29 il, 2018 yılında şimdiye kadarki en yüksek şubat ayı ihracatına imza attı.

Ülkelere göre ihracatta da yeni zirveler yakalandı. Şubat ayında İtalya, Belçika, Slovenya, Portekiz, Avustralya gibi ülkelere ihracat, tüm zamanların en yüksek düzeyine ulaştı. Ayrıca şubat ayında 51 ülke ve bölgede ihracat rekorları kırıldı. Bu listede Almanya, İngiltere, ABD, İspanya, Hollanda gibi dünya devi ülkelerin yanında, Orta Doğu'da Katar, Güney Amerika'da Şili, Afrika'da Fildişi Sahili gibi dünyanın her bölgesinden ülkeler yer alıyor.

"Dünya ticaretimizdeki payımız artacak"

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye'nin ihracatının 2017 yılında dünya ticaretinden yüzde 0,9 pay alarak bugüne kadarki en yüksek seviyeye çıktığını hatırlattı. Büyükekşi, "2018 yılında çift haneli ihracat artışı ile bu oranı çok daha yukarılara çıkararak dünya ticaretindeki konumumuzu güçlendirmeye devam edeceğiz. Ülke olarak bu başarıları gerçekleştirirken, yeni yatırımlarla kapasitelerini yukarılara çıkaran sektörlerimiz ve bu yatırımlarla üretimlerini sürekli olarak artırmaya devam eden illerimiz de her ay yeni ihracat başarılarına imza atmaya devam edecekler. Böylelikle, daha güçlü ve kaliteli üretim ile, ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkelere de her geçen ay daha yüksek rakamlarda ihracat yaparak rekorlarımıza yenilerini eklemeye devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Mehmet Büyükekşi Kırşehir Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title