Haberler

İhracatı Göğüsleyen Sektörlerin Fuarı Maktek Teknolojiye Açılacak

Yerli otomobil, savunma ve havacılık sanayisindeki gelişmeler, takım tezgahları sektörüne duyulan ihtiyacı artırıyor

Türkiye'de var olan otomotiv, savunma, havacılık, medikal ve beyaz eşya gibi sektörler için kritik görev üstelenen Takım Tezgahları, teknolojiyi arkasına alarak başarı grafiğini her yıl katlayarak yolunda emin adımlarla ilerliyor. Türkiye sanayisi için 2017 yılında 711,5 milyon dolarlık bir üretim gerçekleştiren sektör, dünyanın birçok ülkesine gönderdiği 491 milyon dolarlık ihracatıyla da adından söz ettiriyor. 2-7 Ekim 2018 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açacak MAKTEK Avrasya 2018 Fuarı ise sektöre 1 milyar dolarlık iş hacmi sağlamayı hedefliyor.

Ülkelerin gelişme sürecinde stratejik öneme sahip olan ve temel üretim makinası olmasının yanı sıra, girdi sağladığı sektörlerin üretim becerilerini belirleyerek ekonomik gelişmede çarpan etkisi yaratan Takım Tezgahları Sektörü, sanayinin gelişime paralel olarak büyüyor. Yurt içi pazarda otomotiv, savunma, havacılık, medikal ve beyaz eşya gibi sektörlerin ihtiyacına cevap vererek kritik görev üstelenen sektör, 2017 yılında 711,5 milyon dolarlık bir üretim gerçekleştirerek gücünü ortaya koyuyor. Dünyanın birçok ülkesine gönderdiği 491 milyon dolarlık ihracatıyla da adından söz ettiren Takım Tezgahları Sektörü, stratejik öneme sahip birçok sektörde de önemli rekabet avantajı sağlıyor.

YERLİ OTOMOBİL SANAYİSİNDEKİ GELİŞMELER, TAKIM TEZGAHLARI SEKTÖRÜNE DUYULAN İHTİYACI ARTIRACAK

Türkiye sanayisinin itici gücünü üstlenecek yerli otomobil üretiminde de yoğun olarak kullanılacak Takım Tezgahları, sektörün gelişiminde önemli bir rol üstleniyor. 2018 yılında yerli otomobil sanayisindeki gelişmelerin takım tezgahları sektörüne duyulan ihtiyacı artıracağı gözlemlenirken, sektördeki iş hacmini genişleterek istihdama da katkı sağlıyor. Bu bakış açısıyla Türkiye takım tezgahları ihtiyacının yüzde 80'ini Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) bünyesinde yer alan 189 firmanın karşıladığını söyleyen TİAD Başkanı Hakan Aydoğdu, sektörün 2018 yılında yüzde 10'luk bir büyüme beklediklerini söyledi. Sektörün 2018 yılı büyümesinde önemli birçok unsur olduğunu aktaran Aydoğdu, "Aslına bakarsanız 2018 yılında yerli otomobil, savunma ve havacılık sanayisindeki gelişmeler, takım tezgahları sektörüne duyulan ihtiyacı artıracak, sektördeki iş hacmi genişleyecektir. Tüm üretim sektörlerinde sürdürülen yerlileşme hamlesi ile 2019 yılında makina sektöründeki büyümenin daha da artacağını ve sektörün güçlü bir şekilde büyüyeceğini söyleyebiliriz." dedi.

"1 MİLYAR DOLARLIK İŞ HACMİ"

Bu denli kapsamlı bir endüstrinin fuarını yapmaktan gurur duyduklarını belirten TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuar özelinde bir önceki yıla kıyasla bu yıl yüzde 13'lük bir büyüme beklediklerinin altını çizdi. MAKTEK'in sektörün buluşma platformu olduğunu söyleyen Ersözlü, dünyanın farklı noktalarından fuara katılım sağlayacak iş insanlarını 15 salonda toplam 125 bin metrekarelik alanda bir araya getireceklerini ve yaklaşık 1 milyar dolarlık iş hacmi sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Ersözlü, "Ar-Ge destekli inovasyon harikası ürünlere ev sahipliği yapacak olan MAKTEK, 1.000'i aşkın firma ve firma temsilciliğini sektör profesyonelleriyle buluşturacak.70 ülkeden 60 bin ziyaretçinin yanı sıra Çin, Tayvan, Hindistan ve Kore gibi milli katılımlara da ev sahipliği yapacak olan fuar; yurt dışından gelecek kamu ve sivil toplum örgütlerinin üst düzey yöneticilerine de ev sahipliği yapacak" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title