Haberler

İhracat Artış Trendini Sürdürüyor

İhracatta olumlu trendi sürdüren Gaziantep'ten, bu yılın Mayıs ayında yüzde 9,8 oranında artışla 567 milyon 700 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, yaptığı yazılı değerlendirmede, bu yılın Mayıs ayında ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,8 oranında artış göstererek 567 milyon 700 bin dolar olduğunu belirtti. Ocak-Mayıs 2017 dönemi dikkate alındığında ise Gaziantep ihracatının geçen yılın ilk beş ayına göre yüzde 5,1 oranında artışla 2 milyar 719 milyon 247 bin dolara ulaştığını bildiren Konukoğlu, Türkiye'de en fazla ihracat yapan iller arasında beşinci sırayı koruduklarını vurguladı.

Gaziantep'in dış ticarete önemli bir katkı sağladığına işaret eden Konukoğlu, "Geçen yılsonunda yüzde 130 olan ihracatımızın ithalatı karşılama oranının, bu yıl yüzde 138 seviyesine yükselmesi diğer bir sevindirici gelişme olmuştur. Dinamik ihracatçılarımız tüm fırsatları yakından takip ederek, rakamları artırmayı başarmıştır. İhracatçılarımızı gösterdikleri performanstan dolayı kutlarım" dedi. Küresel ticaretin geçtiğimiz yıl düşük olduğuna, 2017 ile birlikte canlanma başladığına işaret eden GSO Başkanı Konukoğlu, ayrıca yurt içinde ekonomik faaliyetlerde toparlanmanın sürdüğünü, mayıs ayında kapasite kullanım oranının arttığını ve son 4 yılın en yüksek seviyesine yaklaştığını, ekonomik güven endeksindeki artışın da ekonomide iyimserliğin genele yayıldığını gösterdiğini vurguladı. Konukoğlu, "Küresel ticaretin içinde yer aldığı atmosfer ve ülkemizin en büyük ticaret ortağı Avrupa ülkelerinde talebin canlı seyretmesinin yanı sıra yurt içinde ekonomiye destek veren politikalar ve sağlanan teşvikler, ihracatımızın geleceği açısından umut verici görünmektedir. İnşallah, Türkiye'de 16 Nisan'dan sonra girilen yeni dönemde ekonomik istikrarı güçlendirecek desteklere devam edilerek, büyüme hızlandırılır. Bu noktada Gaziantep iş dünyası olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemiz ve milletimiz için çalışmaya ve katma değer üretmeye kararlılıkla devam edeceğiz" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Adil Sani Konukoğlu Gaziantep Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title