Haberler

İhracat 100 Milyar Doları Geçecek

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İhracatta Bu Yıl Sonunda 100 Milyar Doların Biraz Üzerine Çıkılabileceğini Söyledi.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ihracatta bu yıl sonunda 100 milyar doların biraz üzerine çıkılabileceğini söyledi.

Sheraton Otel'de düzenlenen TİM'in 14. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Tüzmen, amaçlarının, gelecek dönemde 200 milyar dolar ihracat ve kişi başına 10 bin dolar gelir olduğunu ifade etti. Tüzmen, şöyle konuştu:

"Demokrasi bir ülkede ancak 15 bin dolarda yerli  yerine oturabiliyor. Bu noktada, ihracatla yolumuza devam ediyoruz.  Türkiye, 23 çeyrektir devamlı büyüyor. Türkiye'nin büyümesi ihracat sayesinde oldu. İhracat artış oranı, OECD ülkeleri  arasında en üst düzeyde ve bu aşırı değerli Türk Lirasına rağmen, piyasadaki düşük girdi maliyetine rağmen yapılan ayrı bir başarı öyküsü.”

İHRACATTAN BAŞKA YOL YOK

Artık Türkiye'nin dev bir ihracatçı olma yolunda gittiğini ve şu anda dünyanın ilk 20'sinde oynayan, ilk 20'den ilk 10'a doğru hareketlenme  gösteren bir ülke haline geldiğini anlatan Tüzmen, geçen dönemde ihracatçılara piyasa şartları nedeniyle çok fazla destek sağlanamadığını söyledi.

Tüzmen, ilk defa denk bütçenin oluşturulduğunu, enflasyon  oranlarının düşürüldüğünü anlatarak, şu anda TL'nin aşırı değerli  durumda olduğunu ve faiz oranlarının çok yüksek olduğunu, ancak bu  durumun da bir dengelenme süreci olduğunu söyledi ve “Ama yeni dönemde  biz ihracatçının çok daha yanında olmak zorundayız. Ne kadar demokrasi  istiyorsak, o kadar ihracat yapmak zorundayız. İhracat dışında  Türkiye'nin başka çaresi yok” dedi.

Soruları da yanıtlayan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, geriye doğru 12 aylık toplam ihracatın 97  milyar dolara ulaştığını, önümüzdeki 5 ay içerisinde 12 aylık ihracatta  100 milyar dolara çıkılacağını tahmin ettiğini söyledi. Bakan Tüzmen,  yıllık ihracatta da bu yıl sonunda 100 milyar doların biraz üzerine  çıkılabileceğini tahmin ettiğini kaydetti.

MEHMET ŞİMŞEK GAZETECİLERLE KONUŞMAYI ÖĞRENECEK

Bazı gazetecilerin AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek'in  “tekstilde katma değeri düşük ürünlerin Çin'e bırakılması”na ilişkin  sözlerinin hatırlatılması üzerine Tüzmen, şunları söyledi:

“Tekstil sektörünün 19. yüzyıldan itibaren batıdan doğuya doğru  kaydığını görüyoruz. Bunun en önemli sebebi ucuz iş gücü faktörü. Mehmet  Şimşek aslında bunu söylemek istedi, fakat sözleri yanlış anlaşıldı.  Bizde de eskiden ihracatın yüzde 50'si tekstil sektöründen yapılırdı.  Şimdi böyle bir şey yok. Tekstil, konfeksiyon sektörünün ihracatı değer  olarak artıyor, fakat genel ihracatın içindeki payı azalıyor. Tekstil,  konfeksiyon sektörü istihdamın 3'te 1'inin olduğu önemli bir sektör.  Onun için konuşmasında dikkatli olması lazımdı. Ancak sizinle nasıl  konuşulması gerektiğini bilmiyor. O sizlerle nasıl konuşulması  gerektiğini zaman içinde öğrenecek.”

BENİ BALIKLAR BİLE TANIR

Basın mensuplarının seçim sonuçlarıyla ilgili soruları üzerine Tüzmen, Mersin'de kazanmasının sebebinin kendisine duyulan güven olduğunu ifade eTTİ. Tüzmen, şöyle konuştu:

“Mersin'le dalgıçlıktan gelen bir yakınlığım var, çok kişiyi tanıyorum.  Mersin'de beni balıklar bile tanır. Mersin'de özellikle merkezde AK  Parti çok oy aldı. Bana akrabalarına ihracat yaptırdığım için Kürt  kardeşlerimiz de oy verdi, CHP'liler de."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title