Haberler

İhlas Haber Ajansı Kameramanları Bağdat'ta Gözaltına Alındı

Irak'ın Başkenti Bağdat'ta Dün Meydana Gelen 79 Kişinin Ölümü, 165 Kişinin de Yaralanmasıyla Sonuçlanan Bombalı Saldırıyı Görüntülemeye Çalışan İhlas Haber Ajansı (İha) Kameramanları Arif Çayan ve Adnan Hüseyin, Irak Polisi Tarafından Gözaltına Alındı.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta dün meydana gelen 79 kişinin ölümü, 165 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıyı görüntülemeye çalışan İhlas Haber Ajansı (İHA) kameramanları Arif Çayan ve Adnan Hüseyin, Irak polisi tarafından gözaltına alındı.

Kaos ve şiddetin her gün arttığı Irak'ta, Irak polisi bu kez olayları takip eden Türk gazetecileri gözaltına aldı. Dün öğle saatlerinde Şorca ve Bab-El Şarki (Doğu Kapı) semtindeki kanlı saldırıyı takip için bölgeye hareket eden İHA ekibi, hiçbir gerekçe gösterilmeksizin zor kullanılarak olay yerinde gözaltına alındı. Geceyi polis karakolunda geçiren Arif Çayan ve Adnan Hüseyin'in polis baskısında olduğu ve hiçbir görüşmeye izin verilmediği bildirildi.

Türk gazetecilere yapılan çirkin olayı duyan Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Derya Kanbay da diplomatik girişim başlattı.

Her iki gazetecinin de halen polis sorgusunda oldukları ve baskı altında tutuldukları belirtiliyor.

(SK-CY-CY-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title