Haberler

İHKİB, meslek lisesi öğrencileri için "İnovatif Fikir Maratonu"nu başlattı

Güncelleme:

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), meslek lisesi öğrencilerinin yenilikçi iş fikirlerini sektörün önde gelen isimlerinin rehberliğinde uygulamaya geçirebilmesi için "İnovatif Fikir Maratonu" başlattı.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), meslek lisesi öğrencilerinin yenilikçi iş fikirlerini sektörün önde gelen isimlerinin rehberliğinde uygulamaya geçirebilmesi için "İnovatif Fikir Maratonu" başlattı.

İHKİB'den yapılan açıklamaya göre, Birlik, sektörün nitelikli iş gücünün yanı sıra markalı ve inovatif üretim kapasitesini artırmak için yürüttüğü projelere bir yenisini ekledi.

Bu kapsamda, İHKİB, meslek lisesi öğrencilerinin yenilikçi iş fikirlerini sektörün önde gelen isimlerinin rehberliğinde uygulamaya geçirebilmeleri için "İnovatif Fikir Maratonu" başlattı.

Gençlerin yaratıcı fikirlerini işe dönüştürmeyi öngören maratonun ilkine İstanbul'da hazır giyim bölümü olan 54 mesleki ve teknik Anadolu lisesinden 83 takım halinde yaklaşık 500 öğrenci katılıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, Türk moda endüstrisinin, katma değerli ihracatta mücevher ve savunma sanayinden sonra üçüncü sırada yer aldığını bildirdi.

33 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşabilmek için tasarım odaklı, inovatif ve markalı üretimi artırmak zorunda olduklarını vurgulayan Gültepe, şunları kaydetti:

"Katma değerli üretim için öncelikle donanımlı, vizyoner bir iş gücüne ihtiyacımız var. Bu bilinçten hareketle İHKİB'in kurulduğu günden bu yana eğitime büyük önem veriyoruz. İstanbul'daki 4 mesleki ve teknik Anadolu lisesinden mezun ettiğimiz 7 binden fazla genci sektöre kazandırdık. Gençler arasında farkındalığı artırmak için düzenlediğimiz Moda Tasarım Teknolojileri Beceri Yarışması'nın üçüncüsünü salgın nedeniyle ertelemek zorunda kaldık.

Meslek liselerindeki gençlerimizin motivasyonlarını salgın sürecinde de yüksek tutmak ve yaratıcı fikirlerini işe dönüştürmek için Milli Eğitim Bakanlığının da desteği ile tamamen dijital platformda 'İHKİB İnovatif Fikir Maratonu İstanbul 2020'yi düzenledik. Alanında bir ilk olan bu fikir maratonuna İstanbul'da hazır giyim bölümü bulunan 54 mesleki ve teknik Anadolu lisesinden 83 takım ve yaklaşık 500 öğrenci katılıyor. İnovasyon ağında çalışmaları olan Sibel Eşder ve Selin Sarıkaya'nın koordinasyonunda İHKİB Eğitim birimimizin Ekim ayında başlattığı maratonda gençler, ilk aşamada jüri karşısında sunum yaptılar. İkinci aşamada prototip ve numunelerini hazırlıyorlar. Üçüncü aşamada ise sponsorluk desteğinin yanı sıra bilgi ve deneyimi ile sektörde kendini kanıtlamış isimlerden birebir danışmanlık alarak ürünün markalaşması, seri üretimi, pazara çıkışı ve ilk satışını gerçekleştirecekler. Böylece daha okul aşamasında girişim ekosisteminde inovasyon süreçlerinin tüm aşamalarını uçtan uca deneyimleme imkanı bulan gençler, 33 milyar dolarlık ihracat hedefimizde yeni bir itici güç olacak."

Gültepe, sektörün inovatif ve markalı üretimine katkı sunmasını öngördükleri yarışmanın ödül töreninin martın ilk haftasında gerçekleştirileceğini bildirdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

İstanbul İhracat Moda Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title