Haberler

İhkib'den Sosyal Sorumluluk Desteği

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İtkib) Önderliğinde, Merkezi Brüksel'de Bulunan Ticari Sosyal Uyumluluk Girişimi (Bscı) ile Merkezi New York'ta Bulunan Uluslararası Sosyal Sorumluluk Örgütü (Saı), Türk Hazırgiyim ve Tekstil Sektöründe Kurumsal Sosyal Sorumluluk Uygulamalarını Geliştirmek Amacıyla Eğitim Projesi Başlatıyor.

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İTKİB) önderliğinde, Merkezi Brüksel'de bulunan Ticari Sosyal Uyumluluk Girişimi (BSCI) ile merkezi New York'ta bulunan Uluslararası Sosyal Sorumluluk Örgütü (SAI), Türk hazırgiyim ve tekstil sektöründe kurumsal sosyal sorumluluk uygulamalarını geliştirmek amacıyla eğitim projesi başlatıyor.

Esprit, Metro Group, M&S, Migros gibi üyeleri bulunan BSCI ve GAP, Nike, Adidas, Puma, Mark&Spencer gibi üyeleri bulunan SAI ile İTKİB'in başlatacağı "Türk Tekstil - Hazırgiyim Sektörü Üretici Firmalarının Yönetim Kadroları ve Çalışanlarının Daha İyi Sosyal Standartlar İçin Eğitimi Projesi'yle sosyal şartları iyileştirerek Türk tekstil ve hazır giyim sektörünün rekabet gücünün artırılması amaçlanıyor.

Türkiye'de kurumsal sosyal sorumluluk uygulamalarının daha da yaygınlaşmasına katkı sağlaması beklenen proje 2007'nin Mart ayında başlayıp 18 ay sürerken, kendi bünyesinde ve fasoncusu ile birlikte üretim yapan Türk tekstil ve hazır giyim firmaları yöneticileri bu projeden faydalanabilecek. Projeyi destekleyen kuruluşlardan Uluslararası Sosyal Sorumluluk Örgütü SAI'nın Dünya Başkanı Alice Tepper Marlin, Türkiye'ye gelerek İHKİB Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ile bir görüşme yaptı.

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Başkanı (İHKİB) Süleyman Orakçıoğlu, İTKİB önderliğinde başlatılan projenin önemine dikkat çekti. Orakçıoğlu, amaçlarının tüm dünyadaki sosyal sorumluluk politikalarını izleyerek ihracatçı firmaların bu politikaları gerçekleştirecek potansiyele ulaşmalarını sağlamalarına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

İTKİB bünyesinde asgari sosyal sorumluluk projesi geliştirerek sektöre danışmanlık yapmak istediklerini anlatan Orakçıoğlu, şöyle konuştu: "Her şeyin yolunda olması için firmaları denetime hazır hale getiren, öğrenme sürecine dönüştüren eğitim ve aksiyon planları yapma hedefindeyiz. Proje sonunda Türkiye'deki hazırgiyim firmalarının sosyal performanslarını geliştirmek, sosyal sorumlu yönetim uygulamalarını teşvik etmek, kolaylaştırmak, şeffaflığı ve tutarlılığı sağlamak, firma ve fason firma yöneticilerini tedarik zincirlerinden tamamında sosyal şartları geliştirmeyle odaklanmak ve Türkiye'deki SA8000 sertifikası sahibi firmaların hikayelerini dünyadaki örneklerle paylaşmak gibi sonuçlara ulaşmayı amaçlıyoruz"

Projenin toplam bütçesi 122.839 Euro olarak belirlenirken, bu tutarın 67.839 Euro'luk kısmı Avrupa Birliği (AB) tarafından hibe olarak karşılanacak. Projenin ilk aşamasında 40 üretici firmaya ve bunlara üretim yapan 40 fasoncu firmaya 2 günlük başlangıç eğitimi verilecek. Bu eğitim özellikle BSCI denetimlerinde ortak eksiklik olarak ortaya çıkan yönetim sistemleri konusuna odaklanacak. İkinci aşamada denetimlerde ortalamanın üzerinde puan olan ve ilk eğitimde ilgili oldukları gözlemlenen firmalar daha kapsamlı bir eğitime tabi tutularak, kendi gelişim planlarını tasarlamak ve uygulamak üzere teknik desteğe hak kazanacaklar. Son aşamada ise, bu projede ulaşılan sonuçlar Brüksel'deki kapanış konferansında sunulacak.

(CHT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title