Haberler

İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Tahiroğlu: "Halep'in batı bölgesinden Afrin ve Azez'e göç...

Güncelleme:

İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Zeki Tahiroğlu, Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin, Halep'in İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisinde kalan batı ve güney kırsalına başlattığı yoğun saldırılara ilişkin, "Halep'in batısındaki insanlar, Afrin ve Azez'e göçe başladılar.

İhh Suriye Çalışmaları Koordinatörü Zeki Tahiroğlu, Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin, Halep'in İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisinde kalan batı ve güney kırsalına başlattığı yoğun saldırılara ilişkin, "Halep'in batısındaki insanlar, Afrin ve Azez'e göçe başladılar." dedi.

Tahiroğlu, Afyonkarahisar Öğretmenevi'nde İdlib yararına organize edilen yardım kampanyası çerçevesinde düzenlenen tanıtım toplantısında, 4 milyon insanın yaşadığı İdlib'de 9 yıldır zulmün devam ettiğini söyledi.

Uluslararası anlamda bölgede birçok girişim ve anlaşma yapıldığını dile getiren Tahiroğlu, şöyle konuştu:

"Ne Rusya ne de rejim bu antlaşmalara uydu, uymayacak da. 2018 yılı eylül ayında Soçi'de bir antlaşma yapılmıştı. Bu antlaşmaya göre İdlib'in sınırları belirlendi. Rejim ile muhalifler arasında sınırlar çizildi. Muhalifler, yapılan antlaşmaya göre, ağır silahlarını çektiler. Orada da asla durmadılar. Sivillerden başka kimse kalmadı. Oradaki bombardıman sebebiyle 80 bine yakın insan sınıra doğru göç etmişti. Bu antlaşma yapıldıktan sonra, sınıra doğru göç eden 80 bin insan geri döndü. Bu antlaşmada birkaç hafta sürmeden rejim ve Rusya, tekrar bombardımana devam etti."

Tahiroğlu, rejim güçleri ile Rusya'nın 3-5 gün önce de Eriha'yı vurmaya başladığını vurgulayarak, "Yani, zalimin yaptığı zulüm sadece bir yerle kalmıyor. Nerede sivil insanlar varsa, onları vuruyor. Söyledikleri o 'terörist' ve 'savaşçı' sözlerinin hepsi yalan. Hedef aldıkları, siviller. Başka bir şey değil. Rastgele vuruyorlar. Öyle böyle de değil, uçağın biri kalkıyor, biri iniyor." diye konuştu.

"Olan mazluma, kadınlara ve çoluk çocuğa oluyor"

Suriye'de insanların şu anda göç yolunda olduğunu anlatan Tahiroğlu, şöyle devam etti:

"Dün itibarıyla Rusya, İran ve rejim, tekrar Halep'in batısındaki sivil yerleşim alanlarını bombardımana başladı. Şu anda da Halep'in batısındaki insanlar, Afrin ve Azez'e göçe başladılar. Bu insanların suçu ne? Neden böyle bir zulüm oluyor. Biz anlayamadık ama olan mazluma, kadınlara ve çoluk çocuğa oluyor. Başka kimseye de bir şey olmuyor. Rejim, Rusya ve İran'a 'dur' diyecek kimse de yok. Kimse 'dur' diyemiyor. Başka yerlerde bir hayvan ölse, insanlar ayağa kalkıyor ama burada insanlar ölüyor. Bunlara kimse ses çıkartmıyor. İşin ilginç tarafı gündem de olmuyor."

Tahiroğlu, daha sonra İhh'nın Suriye'de yaptığı yardım faaliyetleri hakkında bir sunum yaptı.

Programa, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İHH Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ertürk, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Azez İHH Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title