Haberler

Ihh'nın Yaptırdığı "Onbaşı Hasan Camisi" Açıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: İHH'nın yaptırdığı Onbaşı Hasan Camisi Hamas Siyasi Büro Üyesi Mahmud ez-Zehhar'ın caminin açılışını yapması Hamas Siyasi Büro Üyesi Mahmud ez-Zehhar'ın Cuma hutbesi İHH Gazze Temsilcisi Muhammed Kaya'nın açıklamaları İHH İnsani Yardım Vakfı'nın, Gazze'nin batısındaki Tel...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

İHH'nın yaptırdığı Onbaşı Hasan Camisi

Hamas Siyasi Büro Üyesi Mahmud ez-Zehhar'ın caminin açılışını yapması

Hamas Siyasi Büro Üyesi Mahmud ez-Zehhar'ın Cuma hutbesi

İHH Gazze Temsilcisi Muhammed Kaya'nın açıklamaları İHH İnsani Yardım Vakfı'nın, Gazze'nin batısındaki Tel el-Heva bölgesinde yaptırdığı Onbaşı Hasan Camisi açıldı.

İHH Gazze Temsilcisi Muhammed Kaya, açılışta yaptığı konuşmada, "İHH olarak 2008 yılında Gazze'ye yönelik bombardımandan bu yana çok sayıda hizmet ve insani yardım sunduk. Ancak yaptığımız en büyük yardımın bu camiyi açmak olduğunu düşüyorum." dedi.

Kaya, caminin Filistin halkının hizmetine sunulduğunu ve açılışının iki mesaj taşıdı söyleyerek, şunları kaydetti:

" İsrail'in kendi kontrolünde olduğu bölgelerde ezan sesini bile engellemesine rağmen, burada bu caminin açılışını yapıyoruz. Burada İsrail'e rağmen ezanın sesini yükselttiğimiz için gurur duyuyoruz."

Hamas Siyasi Büro Üyesi Mahmud ez-Zehhar da Türkiye'nin Gazze'de cami inşa etmekle, ezanların okunmasına vesile olduğu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Hamas Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title