Haberler

İhh'dan Yemen'de Tekerlekli Sandalye Yardımı

İnsan Hak ve Hürriyetleri ( İhh ) İnsani Yardım Vakfı, Yemen'in Marib kentinde iç savaşta yaralananlara ve engelli sivillere tekerlekli sandalye yardımında bulundu.

Marib'teki Sağlık Bilgi Merkezi'nin yazılı açıklamasına göre, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından yapılan 165 tekerlekli sandalye yardımı, Yemen Sosyal İyileştirme Hayır Derneği tarafından dağıtıldı.

Marib Valisi Vekili Ali el-Fatımi, yapılan yardımların önemine değinerek İHH'ya teşekkür etti.

İHH'nın birkaç gün içinde 165 tekerlekli sandalye daha dağıtacağı, yardımlar kapsamında 330 koltuk değneği de verileceği aktarıldı.

Ülkedeki çatışmalar nedeniyle insani şartların ağırlaştığı ve altyapının büyük hasar gördüğü Yemen'de Türkiye'den Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türk Kızılayı, Türkiye Diyanet Vakfı ve İHH İnsani Yardım Vakfı gibi kurumlar aracılığıyla yardım projeleri gerçekleştiriyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, Husiler ile meşru yönetime bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor. Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Marib Yemen İHH Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title