Haberler

İhh'dan Irak'taki Sığınmacı ve Muhtaçlara Kurban Yardımı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Irak'ın Musul, Kerkük ve Süleymaniye kentlerinde sığınmacılar ile ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 40 büyükbaş kurbanlığın kesimini gerçekleştirdi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Irak'ın Musul, Kerkük ve Süleymaniye kentlerinde sığınmacılar ile ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 40 büyükbaş kurbanlığın kesimini gerçekleştirdi.

İHH ekibi, Musul'da sığınmacıların kaldığı Dibege Çadır Kampı ile kentin doğu yakası, Kerkük ve Süleymaniye'de hayırseverlerin vekaletle bağışladığı kurbanlıkların kesimini yapıyor.

AA muhabirine konuşan İHH Uluslararasi İlişkiler ve İnsani Diplomasi Koordinatörü İzzet Şahin, Musul ile Erbil arasındaki Mahmur bölgesinde bulunan Dibege Kampı'nda yaklaşık 30 bin kişinin kaldığını söyledi. Şahin, kampta kalan 2 bin aileye kurban eti dağıtacaklarını belirtti.

Diğer kesimlerinin ise Kerkük ve Süleymaniye'de yapılacağını anlatan Şahin, bu etlerin kamplarda ve kent merkezlerinde kalan Musullu ve Telaferli sığınmacı aileler ile ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını ifade etti.

Yardım çalışmalarında daha çok göç almış bölgelere ağırlık verdiklerini anlatan Şahin, Kurban Bayramı'ndan önce de bölgeye insani yardımda bulunduklarını hatırlattı.

Musul'un Reşadiye Mahallesi'ne sığınan 50 Telaferli Türkmen ve Arap sığınmacıya 28 Ağustos'ta vantilatör ve buzdolabı dağıtan İHH, ayrıca Telafer'deki çatışmalardan kaçan 500 aileye de gıda yardımı yapmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Süleymaniye Kerkük Musul Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title