Haberler

İhh'dan İdlib'e Yardım Çağrısı

İnsan Hak ve Hürriyetleri Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, partnerliğini yaptıkları İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın, Suriye'nin İdlib kenti için acil yardım kampanyası başlattığını bildirdi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, partnerliğini yaptıkları İnsan Hak ve Hürriyetleri ( İhh ) İnsani Yardım Vakfı'nın, Suriye'nin İdlib kenti için acil yardım kampanyası başlattığını bildirdi.

Yenipazar, gazetecilere yaptığı açıklamada, İdlib'de 3 milyonu aşkın insanın yaşadığını ve bölgeye olası bir saldırıda en az 250 bininin Türkiye'ye doğru hareket etmesinin beklendiğini söyledi.

İdlib'de mülteci ailelerin çoğunun yoksulluk sınırının altında yaşadığını, temel ihtiyaçlarını karşılayamayan insanların yeni bir saldırı durumunda hayattan iyice kopacaklarını belirten Yenipazar, şunları kaydetti:

"Suriye'deki çalışmalarını 10 koordinasyon merkeziyle sürdüren İhh'nın kurduğu 6 konteyner kent ve 27 çadır kentte 150 binden fazla insan yaşıyor. 61 fırın, 30 mutfak ile mültecilere yemek ulaştırılıyor. 35 ücretsiz giyim mağazasıyla mülteciler ihtiyaçlarını karşılıyor. 14 tesisle sağlık hizmeti veriliyor. 1 üniversite, 43 okulda öğrenciler eğitim alıyor. Reyhanlı'da inşa edilen çocuk yaşam merkezinde 990 yetim çocuk kalıyor. Her ay 10 binden fazla yetim çocuğa yardım yapılıyor. Hatay'ın hemen karşısında sınır bölgesine yakın konumda sivil toplum kuruluşlarınca kurulan küçük-büyük 400 kampta 700 bini aşkın sivil yaşıyor. Olası bir göç dalgasının gelmesi durumunda zaten imkanların yetersiz olduğu kamplarda ciddi insani kriz oluşacaktır. Bu krizi kontrol altına alabilmek için çadır, hijyen ve sağlık ürünlerinin yanı sıra gıda malzemelerine ihtiyaç var."

Yenipazar, bu ihtiyaçların karşılanabilmesi için İHH İnsani Yardım Vakfınca İdlib'e acil yardım kampanyası başlatıldığını belirterek, hayırseverlere destek olma çağrısı yaptı.

Suriye'deki savaşta sivillerin sistematik bir şekilde hedef alındığını, bunun önüne geçmek için çağrıda bulunduklarını da dile getiren Yenipazar, "Başta Türkiye olmak üzere uluslararası camianın harekete geçirilmesi ve duyarlılıkların arttırılması insani bir vazife olarak görülmelidir. Bölgede yaşanan ve planlanan katliamların durdurulması için Türkiye ve dünya kamuoyunu harekete geçmeye çağırıyor, mazlumlara sahip çıkmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Yenipazar Suriye İdlib İHH Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title