Haberler

İhh Bursa İnsani Yardım Derneği Yardımlarına Devam Ediyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Bursa İnsani Yardım Derneği, ihtiyaç sahiplerini sevindirmeye devam ediyor.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Bursa İnsani Yardım Derneği, ihtiyaç sahiplerini sevindirmeye devam ediyor.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, ramazan ayı çalışmaları kapsamında Arakan, Burkina Faso, Sudan, Togo, Pakistan, Gürcistan/Acara bölgelerine giden ekipler, Bursa halkının yaptığı yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen İHH Bursa İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan, bu yıl 95 ülke ve bölgede, Türkiye'de de 81 ilde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıracak İHH ekiplerinin, faaliyetleri gerçekleştirmek üzere dünyanın dört bir yanına yola çıktığını bildirdi.

Kaptan, İHH Bursa olarak Arakan, Burkina Faso, Sudan, Togo, Pakistan, Gürcistan/Acara'ya gittiklerini belirterek, "Ekiplerimiz gittikleri ülkelerde yaklaşık 30 bin erzak kolisi dağıtımı gerçekleştirdi. Arakanlı ve Suriyeli kardeşlerimizin daha iyi şartlarda barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için Arakan'da 420 bambu evlik, Suriye'de ise 28 konutluk iki farklı projeyi hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Bursa yerelinde de yardım çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Kaptan, 350 yetim ailesinin ihtiyaçlarını karşıladıklarını kaydetti.

Kaptan, dünyanın farklı yerlerinde zulüm gören, zor duruma düşen Müslümanlar için iyilik kervanına katılmak isteyenlerin, "FITRE" yazıp 4072'ye kısa mesaj göndererek 19 lira, "IFTAR", "KUMANYA" ya da "BAYRAMLIK" kelimelerinden birini yazıp 3072'ye kısa mesaj göndererek 5 lira yardımda bulunabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Burkina Arakan Sudan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title