Haberler

İha Genel Müdürü Fevzi Kahraman, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Derya Kanbay'ı Ziyaret Etti

İhlas Haber Ajansı (İha) Genel Müdürü Fevzi Kahraman, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Derya Kanbay'ı Makamında Ziyaret Etti.

İhlas Haber Ajansı (İHA) Genel Müdürü Fevzi Kahraman, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Derya Kanbay'ı makamında ziyaret etti.

Kahraman'ın, Bağdat'a yeni atanan Kanbay'a 'hayırlı olsun' dileklerinde bulunduğu sırada, bölgede bomba yüklü bir aracın emniyet güçlerince kontrollü olarak patlatılması paniğe neden oldu.

Ajansın Ortadoğu bürolarını gezen İHA Genel Müdürü Kahraman, bu ziyaretin ilk ayağını oluşturan Irak'ın başkenti Bağdat'ta, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Kanbay'ı makamında ziyaret etti. Kahraman, Bağdat'a yeni atanan Kanbay'a 'hayırlı olsun' temennisinde bulundu. Kahraman, ağırlıklı olarak Irak'ın içinde bulunduğu çalkantılı durumun ve Türkiye ile Irak arasındaki gelişmelerin değerlendirildiği görüşmede, geçtiğimiz günlerde ajansın Bağdat'ta görev yapan iki kameramanının görevleri sırasında yerel polislerce gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmalarında gösterdiği üstün gayretinden dolayı Büyükelçi Kanbay'a teşekkür etti.

Kahraman'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kanbay ise Irak'ta görev yapmanın zorluklarını anlatırken, Nisan ayının ortalarında İstanbul'da gerçekleşmesi öngörülen "Irak'a Komşu Ülkeler Toplantısı" ile ilgili ayrıntılara değindi. Toplantı tarihinin henüz netleşmediğini, ancak Türkiye'de gerçekleşmesinin yüksek bir ihtimal olduğunu ifade eden Kanbay, toplantıda Bağdat'taki zirveye katılım gösteren Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesinin yanı sıra, G-8 üyesi ülkelerin de yer alabileceğinin tahmin edildiğini belirtti.

İHA Genel Müdür Kahraman ile İHA'nın Irak Temsilcisi Ahmet Abdullah'ın da yeraldığı ziyaret sırasında, başkent Bağdat'ta bulunan Maliye Bakanlığı binasına yönelik bombalı saldırı son anda önlendi. Bakanlık binasının önündeki çevre yolunun bulunduğu köprü üzerine bırakılan bomba yüklü kamyonun "kontrollü" patlatılması sonucu, Maliye Bakanlığı'nın binasında büyük hasar meydana geldi. Patlamanın etkisiyle çevre binaların camları kırılırken, cam kırılması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti. Hastane kaynakları, aynı olaydan dolayı çok sayıda kişinin de yaralandığını duyurdu.

(SK-OYK-OYK-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title