Haberler

Igor Tudor: Galatasaray'ın Ligi 4. Bitirmesi Rezillik

Güncelleme:

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, "Galatasaray gibi bir takımın son 2 sezonda ligi 6. ve 4. bitirmesi tabiri caizse rezillik." dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, NTV Spor'da canlı yayınlanan "%100 Futbol" programına konuk oldu ve Güntekin Onay ile Rıdvan Dilmen'in sorularını yanıtlarken çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tudor'un başlıca açıklamaları şöyle:

"GALATASARAY'IN 4. BİTİRMESİ REZİLLİK"

" Galatasaray'a dışarıdan baktığımda gördüğüm sorunlar ile içeriden baktığım sorunlar arasında fark olabiliyor. Galatasaray gibi bir takımın son 2 sezonda ligi 6. ve 4. bitirmesi tabiri caizse rezillik. Fiziksel olarak takımın durumu iyi değildi, psikolojik sorunlar da vardı. Bu dönemde birçok şeyi gördüm ve öğrendim.

"KÖTÜ OYNAMADIK, ŞANSSIZDIK"

Başkanım ve camiam bana destek oldu, 5-6 maç sonra sonuçlar istediğimiz gibi gelmediğinde destek önemlidir. Yeni hoca geldiğinde değişiklikler beklenir, ilk başta sonuçlar beklediğim gibi değildi. Yaptığımız taktiksel değişikliklerin amacı savunmayı düzeltmekti, kötü futbol da oynamadık ama alınacak sonuçlar ve şans bizimle değildi ve tam olarak istediğimiz sonuçları alamadık.

"DOKTORLAR UYARDI: FUTBOLCULAR HAZIR DEĞİL"

Oyuncularım antrenmanlarda hep hazır gözüktüler, ilk başlarda rakipten daha az koşan bir takım vardı. Yeni hoca takıma kendinden bir şey koymak ister, çünkü benim futbola bakış açımla Galatasaray'ın oynadığı futbol farklıydı. Antrenman tempoma doktorlar itiraz etti, "Oyuncular buna hazır değil" dediler. Ben halbuki gerçek antrenmanlarımın %60'ını yaptırıyordum. Doktorlardan "Oyuncular bu kadar antrenmana hazır değil" uyarısı aldım.

Oyuncularım ilk başta antrenmanlarda fiziksel ve mental olarak zorlandılar. Ama acı çekmezseniz bazı şeyleri başaramazsınız. Bu antrenmanlardan sonra soyunma odasında birçok oyuncunun rahatsız olduğunu gördüm. Bu dönemde yaşadıklarımdan kitap bile yazabilirim.

"SNEIJDER'LE KONUŞACAĞIZ"

Sneijder bana hep yardımcı oldu, onun takımdaki durumunu hep birlikte oturup konuşacağız. Futbolda her zaman tam antrenman yaptırmak istedim. İnsanoğlunun en büyük özelliği her şeye adapte olabilmesi, ben de bu sebeple hep antrenman tempomu yüksek tutmak istedim. Hafta boyunca iyi antrenman yapmazsanız hafta sonu maçta iyi oynayamazsınız.

Biz taraftarlarımızı iyi bir takım kurarak stada çekeceğiz. Kimse merak etmesin, taraftarlarımız stadı dolduracaklar. Yediğimiz goller kabul edilebilir seviyede değil, uzun bir takım değiliz ve bu da duran toplarda sorun yaratıyor. Takım çok gol yediği zaman maçları kazanmak zordur. Dörtlü defansın hata yapıyorsa kazanmazsın, bunun için çok çalıştık. Özellikle son maçlarda defans konusunda çok geliştiğimizi görebilirsiniz. Savunmada biraz kalite eksiğimiz de olabilir.

"FORVETİN 15-20 GOL ATMASI GEREK"

Ben önde baskı yapan oyun anlayışını seviyorum, bu sisteme uygun oyuncular bakıyoruz. Forvet oyuncularınızın 15-20 arası gol atması gerekiyor. Yasin ve Bruma tamamdı ama forvetlerimiz daha çok gol atmalılar. Şampiyon olmak için takıma herkesin katkı vermesi gerekiyor.

Biz yeni gelecek oyuncuların karakterine, iş etiğine bakıyoruz. Biz bireysel oyuncular istemiyoruz, bir takım olmak istiyoruz. Bruma'yı çok seviyorum, üst seviye genç bir oyuncu, genç olduğu için onu affedebilirsin ama soyunma odasında herkes size ne yapacaksınız diye bakıyor. Takımı korumak için bütün oyuncuları koruyup kendiniz olabilmeniz gerekiyor. Bireysel oyuncu takımın önüne geçemez, buna dikkat ediyorum.

"BRUMA GİBİ DAVRANAN HİÇBİR OYUNCU GÖRMEDİM"

Ben Ibrahimovic ile de oynadım, birçok oyuncu gördüm ama Bruma gibi davranan bir oyuncu hiç görmedim. Ben soyunma odasına çok önem veriyorum, orada her şey bozulabiliyor. Tam kadro değil ama pazartesi antrenmanlara başladık, diğer arkadaşlarımız da yakında takıma katılacak.

Çok yakında da resmi bir mücadelemiz olacak. Bu mücadeleye en iyi şekilde hazırlanacağız, bu maçlar için çok taze ve hazır olmak gerekiyor. Biz bu maçları hazırlık maçı gibi kullanacağız, sonradan aramıza katılacak arkadaşlarımız için de zekice davranmalıyız.

SÜPER LİG'DEN 3 FUTBOLCU İSTEDİ

Bu ligden oyuncu alabilecek olsam, Atiba, Kjaer ve Cengiz Ünder'i isterdim. Türkiye liginde kaliteli futbolcular var ve zor bir lig. Fenerbahçe, Aykut Kocaman ile yeni bir yapılanmaya gitti, Beşiktaş ve Başakşehir de başarılıydılar zaten.

Sabri Sarıoğlu'nu çok seviyorum, kendisi iyi bir insan ama futbolda bu tip ayrılıklar var. Futbolda duygularla işi karıştırmamak lazım. Yeni bir takım yapıyoruz, yeni bir enerji, yeni bir kadro kuruyoruz, çünkü buna ihtiyacımız var. Ben ve kulüp bu konuda hemfikiriz. Kolay olmayan kararlar almak istiyoruz, sempatik olmayabiliriz.

"ARDA GALATASARAY'A GELİRSE BİR RÜYA OLUR"

Hakan Balta için bir şey demek istemiyorum, çok yakında hepsi netleşecek, hepiniz göreceksiniz. Farklı bir takım olacak yönetimle uyumlu çalışıyoruz, ilk günden beri centilmen bir kulüpte olduğumu hissediyorum. Arda Turan, Galatasaray'a gelirse bu bir rüya olur, gelmesini çok isterim. Ama bildiğim kadarıyla Barcelona ile devam etmek istiyor.

Bence en iyi hocalar İtalyan hocalar. Çok büyük bir farklılık var, taktik ve fizik olarak çok üstünler, yüksek bir futbol kültürleri var. Özellikle Lippi'yi çok beğeniyorum, fakat kimi örnek alırsanız alın önemli olan sizin yorumunuz ve takımınızın bunu sahaya nasıl yansıttığı diyebilirim.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Rıdvan Dilmen Güntekin Onay Galatasaray Bruma Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title