Haberler

Igmg'den Almanya'nın Sığınmacı Politikasına Eleştiri

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Bekir Altaş, ülkesine geri gönderilmesi sakıncalı olan sığınmacı statüsündeki insanların ailelerini yanlarına alabilmeleri uygulamasının, Alman parlamentosunda alınan kararla durdurulmasına tepki gösterdi.

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Bekir Altaş, ülkesine geri gönderilmesi sakıncalı olan sığınmacı statüsündeki insanların ailelerini yanlarına alabilmeleri uygulamasının, Alman parlamentosunda alınan kararla durdurulmasına tepki gösterdi.

Hıristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin, ülkede uygulanan aile birleşimi politikasında bazı kısıtlamalara gidilmesi yönündeki planını eleştiren Altaş, yaptığı yazılı açıklamada, sığınmacıların aile birleşiminin askıya alınmasının büyük bir hata olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

" Almanya'da aile birleşimi uygulamasının durdurulması ve kısıtlanması insani ve hukuki bir faciadır. Siyaset, entegrasyon politikası bağlamında meseleyi değerlendirdiğimizde, çok yanlış bir yola sürüklenmektedir. Ülkelerine geri dönmeleri durumunda ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olan insanların öz yurtlarında bulunan aile mensuplarını yanlarına alabilmeleri uygulamasını durdurmak ve ileriye dönük olarak bu uygulamayı daha da kısıtlamak her şeyden önce insani açıdan bir faciadır. Mağduriyet düzenlemesi veya aylık bin insan kontenjanı gibi uygulamalar bizim merhamet ve insanlık tasavvurumuzla asla bağdaşmamaktadır. Sefalet ve acıya, açlığa ve ölüme, savaşa ve cinayete gözünü kapayan bir siyaset istemiyoruz."

"Hukuk devleti açısından facia"

Parlamentoda alınan kararı, hukuk devleti ilkeleri bakımından facia olarak nitelendiren Altaş, "Bu kararla birlikte, aile fertleri devlet eliyle uzun yıllar birbirlerinden ayrılmaktadır. Bu tutum, ister insani ister dini ister hukuki açıdan bakalım, hiçbir şekilde aileye ve insan onuruna atfedilen değerle örtüşmemektedir. Ayrıca, bir hukuk devleti bazı yasalar çıkarıyor, sonra bu yasalara kendisi uymuyor ve bu kanunsuzluğu keyfi olarak uzatıyorsa, bundan mağdur olanlar ne düşünmelidir?" ifadelerini kullandı.

Takip edilen bu siyasetle, "misafir işçi göçü" zamanlarında olduğu gibi, göçmenlere Almanya'da istenmediklerinin telkin edildiğini belirten Altaş, açıklamasında şu değerlendirmelere yer verdi:

"Ama bu, mağdurların büyük bir kısmının her şeye rağmen uzun yıllar boyunca, birçoğunun da ömrü boyunca Almanya'da yaşayacak olduğu gerçeğini değiştirmeyecektir. Bu dışlayıcı siyaset, mağdurları uzun süreli etkileyecek, Almanya'ya uyum süreçlerinde de her zaman duygusal bir engel teşkil edecektir. Görünen o ki, 50 yıl sonra siyasiler aynen bugünkü gibi, onca yıl geçmesine rağmen, bu sefer de Suriyelilerin neden hala 'Alman' olamadıklarına şaşıracaklardır."

Almanya'da koalisyon görüşmeleri yapan Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri ile Sosyal Demokrat Parti (SPD), geçici koruma statüsü verilen sığınmacıların aile birleşimi konusunda bu hafta içinde uzlaşma sağlamıştı. Varılan uzlaşmaya göre, 1 Ağustos 2018'den itibaren ayda bin kişinin aileleriyle bir araya gelmelerine izin verileceği duyurulmuştu.

Almanya'ya sığınmacı olarak tek başına gelen evli ve çocuklu kişiler daha sonra diğer aile bireylerini ülkeye getirebiliyorlardı. Ancak 2015 yılında Almanya'ya gelen sığınmacı sayısının 800 bini geçmesi sebebiyle sığınmacılara tanınan bu hak ciddi tartışmalara neden olmuş ve iktidarın küçük ortağı Hristiyan Sosyal Birlik Partisinin karşı çıkmasıyla sığınmacıların aile birleşiminden yararlanma hakkı yaklaşık 1,5 yıl önce durdurulmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title