Haberler

Iğdır Valisi Çiçek 2010 Yılını Değerlendirdi

Iğdır Valisi Amir Çiçek, 2010 Yılının İl Genelinde Yapılan Yatırımlara Bakıldığında Çok Verimli Geçtiğini, Gelecek Yıl Bu Faaliyetlerin Daha da Hızlanarak Devam Edeceğini Söyledi

Iğdır Valisi Amir Çiçek, 2010 yılının il genelinde yapılan yatırımlara bakıldığında çok verimli geçtiğini, gelecek yıl bu faaliyetlerin daha da hızlanarak devam edeceğini söyledi.

Iğdır Öğretmenevi'nde gazetecilerle 2010 yılı değerlendirme toplantısı düzenleyen Vali Çiçek, bu yıl içinde ilde faaliyet gösteren 25 yatırımcı kuruluştan programda bulunan 629 projenin 481 tanesi üzerinde çalışma yürüttüğünü ve bu projelerden 224 adetinin bitirildiğini kaydetti.

Vali Amir Çiçek, il genelinde uygulanmakta olan yatırımların toplam proje tutarının 1 milyar 57 milyon TL'yi geçtiğini belirterek, bu yılın ödeneğinin 230 milyon TL, dönem sonuna kadar yapılan harcamanın ise 65 milyon TL'ye yaklaştığını ifade etti.

Çiçek, il içinde bulunan 206 kilometrelik yolun 154 kilometresinin duble yol haline getirildiğini, bu yıl içinde de Doğubeyazıt-Iğdır arasındaki yolun kalan son 10 kilometrelik bölümünün de tamamlanarak duble yol uzunluğunun 164 kilometreye çıkarıldığını kaydetti.

Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu Demiryolu projesinin ise devam ettiğinin altını çizen Çiçek, projelerin bitirilme aşamasında olduğunu, Iğdır'ı Türkiye'nin diğer bölgeleriyle birlikte aynı zamanda Kafkasya'ya da bağlayacak demiryolunun, yapım aşamasında olan Iğdır Organize Sanayi Bölgesine de uğrayacağını bildirdi.

Konuşmasında bu yıl temeli atılan Iğdır Havalimanına da değinen Çiçek, havalimanına gelecek yılın Mayıs ayı sonuna doğru uçak inebileceğini, uluslararası standartlarda yapılan pistlerin bölgenin ihtiyaçları da göz önüne alarak yapıldığını, terminal binalarının inşaatlarının da başladığını anlattı. Çiçek, havalimanını hem Iğdır hem de Kars'a daha yakınlaştıracak bağlantı yol çalışması yapım işlerinin de devam ettiğini söyledi.

Iğdır'da 2010 yılında çeşitli alanlarda yapılan yatırımları sıralayan Vali Çiçek, Iğdır Üniversitesi, organize sanayi bölgesi, ildeki eğitim faaliyetleri, sağlık, sosyal güvenlik kurumu, sosyal yardımlaşma ve dayanışma faaliyetleri, afet ve acil durum, tarım ve sulama gibi bir çok alanda yürütülen çalışmaları anlattı.

(HHK-MİS-MHD) - IĞDIR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title