Haberler

Iğdır'da "Sıfır Atık Projesi" Etkinliği Başladı

Iğdır'da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen "Sıfır Atık Projesi" kapsamında, protokol üyeleri ve öğrenciler çöp topladı.

Iğdır'da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen "Sıfır Atık Projesi" kapsamında, protokol üyeleri ve öğrenciler çöp topladı.

Iğdır Valisi Enver Ünlü ve eşi Sema Ünlü, Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce ile öğrenciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen proje çerçevesinde Tansu Çiller Caddesi'nde buluştu.

Ünlü çifti, Yikit ve beraberindekiler daha sonra atık konusunda farkındalık oluşturmak için Iğdır Valiliği önüne kadar yer alan güzergahtaki atıkları topladı.

Vali Ünlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde sürdürülen "Sıfır Atık Projesi"nin Türkiye genelinde bir farkındalık oluşturduğunu, bu kapsamda Iğdır'da böyle bir faaliyet başlattıklarını söyledi.

Ünlü, "Kutladığımız Cumhuriyet Bayramı'nın hemen arkasından bu projeyi başlattık. Gençlerimiz, kurum müdürlerimizle Iğdır'ı çok daha iyi yaşanılabilen şehir, çok daha temiz bir şehir haline getirmek için çalışma yürüteceğiz. Bu güzel etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çevrenin korunması ve temiz tutulması hususunda toplumun her kesimine önemli görevler düşmektedir." dedi.

Başkan Yikit ise dünyanın ve doğanın geleceği için herkesin geri dönüşüm konusunda duyarlı olması gerektiğini belirterek, bu kapsamda toplumsal farkındalık yaratılması gerektiğini söyledi.

Programa, çeşitli kurumların müdürleri, STK temsilcileri, gençlik liderleri ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title