Haberler

Iğdır'da "Hangi Kardeşlik" Konferansı

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi üyesi Abdurrahman Dilipak, "Sadece Kürtlerle Türkleri değil, Adem'in çocuklarını elele tutuşmaya çağırıyoruz" dedi.

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi üyesi Abdurrahman Dilipak, "Sadece Kürtlerle Türkleri değil, Adem'in çocuklarını elele tutuşmaya çağırıyoruz" dedi.

Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İdeal Gençlik Topluluğu ve İlim Yayma Cemiyeti tarafından düzenlenen "Hangi Kardeşlik" konulu konferansa katılan Dilipak, insanların yeryüzene kardeşçe yaşamak için geldiğini söyledi.

Doğulan topraktan, vücut ten renginden ve cinsiyetinden dolayı kimsenin üstünlüğünün olmadığını ifade eden Dilipak, şunları kaydetti:

"Biz alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmeti olduğumuzun farkında olmalıyız. Hiçbir Müslüman dünyada olup bitenleri duymazdan, görmezden, bilmezden gelme hakkına sahip değildir. Müslümanların küslük süreci üç gündür, üç gün içinde ya sorunlarını çözecekler, ya haklarından feragat edecekler, ya da hakeme gidecekler."

İnsanların din ve dilleri üzerinde ayrım yapılmaması gerektiğini vurgulayan Dilipak, şunları kaydetti:

"Neyi tartışıyoruz senin mezhebin senin, benim mezhebim benim. Milyonlarca insan Kürt, Türk evli. Birbirimizden mi ayrılacağız. Dünyaya adaletten, barıştan söz ediyoruz kardeşimizin kanına giriyoruz. Aslında bize Kürt, Türk diyen biz değiliz. Birileri bizim kanımızla iktidar ve servet üretmeye çalışıyor. Bizim yeryüzünde adalete, hürriyete dayalı yeni bir düzen kurmak için işbirliğine ihtiyaç var. Bizim kendi memleketimizdeki kavgayı bitirip komşularımızla dünyayla barışmamız gerekiyor. Barış İslam'ın adıdır, barış Allah'ın adıdır. Bizim merhametimiz gazabımızdan büyük olmalı, sevgimiz nefretimizden büyük olmalı ancak o zaman insan olmuş oluruz. Sadece Kürtlerle Türkleri değil, Adem'in çocuklarını elele tutuşmaya çağırıyoruz. Ümit ediyorum Allah'ın yardımıyla bu gerçek olur, bizlerde yeni bir medeniyetin kurucu önderleri oluruz." - IĞDIR

Kaynak: AA / Yerel

Doğu Anadolu Bölgesi Abdurrahman Dilipak Iğdır Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title