Haberler

Iğdır'da Çanakkale Zaferi'nin 92. Yıldönümü ve Şehitler Günü Anma Törenleri

Çanakkale Zaferi'nin 92. Yıldönümü ve Şehitler Günü Sebebiyle Iğdır'da Tören Düzenlendi.

Çanakkale Zaferi’nin 92. yıldönümü ve Şehitler Günü sebebiyle Iğdır'da tören düzenlendi.

Atatürk anıtına, Iğdır'ın düşman işgalinde olduğu yıllarda ilk şehit olan Mehmet Çavuş anıtına çelenk konuldu., saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı okundu. Buradaki törende şehitlik defteri Vali Vekili Gökhan Gürbüzerol, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Levent Çolak, Belediye Başkanı Nurettin Aras tarafından yazıldı.

Daha sonra törenlere Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda devam edildi. Törende konuşan 5. Hudut Alay Komutanlığı’ndan Piyade Üsteğmen Murat Yayla, Çanakkale savaşlarını, Kınalı Ali’nin hikayesini anlattı. Konuşma sırasında duygulu anlar yaşandı. Kazım Karabekir Anadolu Lisesi’nin sunduğu “Çanakkale geçilmez” isimli oratoryo seyircilerden büyük alkış aldı.

Törende, daha sonra İstiklal savaşı gazisi merhum Cafer Akpulat'ın kaybolan madalyası 5. Hudut Alay Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Levent Çolak'ın girişimleri ile yeniden darphaneye döktürülerek oğlu Oruç Akpulat'a Vali Vekili Gökhan Gürbüzerol ve 5.Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Levent Çolak tarafından takıldı.

Garnizon komutanı Çolak, yaptığı kısa açıklamada, madalyanın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Babasını madalyasını ailesi adına alan Oruç Akpulat'da gururlu olduğunu, şehit ve gazi aileleri ile yakından ilgilenen Garnizon Komutanı Kurmay Kıdemli Albay'a teşekkür etti.

Oruç Akpulat, burada yaptığı konuşmada:" Yıl 1920, vatan toprakları emperyalist güçler tarafından paylaşılmaya çalışılırken, vatansız, bayraksız ve namussuz yaşamak istemeyen bu şerefli Türk Milleti demir yumruğunu memleketimize göz diken emperyalistlere bir balyoz gibi indirip tarihin sayfalarını altın harflerle süslemişlerdir. Bu Kahraman Mehmetçiğin birisi de benim babamdı. Ben bu kahraman insanın oğlu olduğum için kendimi bahtiyar sayıyorum" dedi.

5. Hudut Alay Komutanlığı’nca şehit ve gazi aileleri onuruna Askeri Gazinoda öğle yemeği verildi. Yemekte şehit aileleri masalara dağıtıldı. Her masaya bir yetkili veya rütbeli oturtuldu.

Törenlere Iğdır Vali Vekili Gökhan Gürbüzerol, Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Levent Çolak, Belediye Başkanı Nurettin Aras, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Nuri Erkan, İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, Iğdır Defterdarı Yaşar Kısa, Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Kamber Güzelkaya, Milli Eğitim Müdür Vekili Abbas Öcal, Gençlik ve Spor Müdürü Metin Özen, siyasi parti temsilcileri, şehit ve gazi aileleri katıldı.

(İA-İRT-Y)

18.03.2007 18:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title