Haberler

9. Karabağ Kurultayı yapıldı

Güncelleme:

Uluslararası Karabağ formu tarafından organize edilen ve Iğdır- Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği tarafından desteklenen 9. Karabağ Kurultayı Iğdır'da yapıldı.

Iğdır Üniversitesinde düzenlenen kurultaya, Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, Uluslararası Karabağ Formu Başkanı Akif Nağı, eski Iğdır Valisi Amir çiçek, eski Azerbaycan Büyükelçisi Hulusi Kılıç ve davetliler katıldı.

Türkiye ve Azerbaycan'ın milli marşlarının okunmasıyla başlayan program, şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Programda, Iğdır-Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği Başkanı Ziya Zakir Acar, katılımcılara Iğdır'ın tanıtımını slayt gösterisi eşliğinde yaptı.

Kurultayda konuşma yapan Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, Azerbaycan merhum Cumhurbaşkanı Hayder Aliyev'in "iki devlet bir millet " sözlerine vurgu yaparak, "Emperyalist güçlere karşı mücadelemiz sürüyor. Emperyalist yalanlara karşı mücadelemiz devam etmelidir. Türk milleti olarak bu emperyalist devletlere, yalanlara karşı ekonomimiz güçlendirerek üreterek cevap vereceğiz. Azerbaycan'ın Karabağ savaşında şehit olanlara Allah'tan rahmet gazilere şifa diliyorum. Karabağ'da elde edilen zaferin, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ekonomik, sosyal ve siyasi ilişkilerin daha da geliştirilmesiyle taçlandırılmıştır. Emperyalist devletlerin binlerce yıldır gözlerini Anadolu coğrafyasına dikmiştir. Bizler çok iyi biliyoruz ki, burada söylenmek istenen türkü yine aynı türküdür, sadece sazda teli değişmiştir, yumruk ise aynı yumruktur sadece eli değişmiştir. Anadolu topraklarında var olan Türk milleti olarak bu sazda bu teli, bu yumrukta bu eli kırmak ve oynanmak istenen oyunları bozmak borcumuzdur." dedi.

Karabağ Formu Başkanı Akif Nağı da Karabağ konusunun sürekli gündemde tutulması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Karabağ 3 bin yıldan beri Türk yurdu olmuştur, bu bölgede hep Türk nesiller yaşamıştır. Karabağ'da bir iki yerde Ermeniler yaşamaktadır. Onlarda ya Azerbaycan vatandaşı olacaklar ya da terk edeceklerdir. Ruslar ve Ermeniler bunu iyi biliyor. Karabağ savaşında Türkiye ve Azerbaycan'ın kardeşliği bir kere daha ortaya çıkmıştır. Türkiye Cumhurbaşkanının Karabağ'da Azerbaycan'ın yanındayız ne gerekirse yapacağız demesi çok şeyi değiştirmiştir." diye konuştu.

Program, yurt dışındaki Karabağ Formu üyelerinin online olarak yaptıkları sunumların ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Azerbaycan Türkiye Iğdır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
title