Haberler

Iğdır Balı Tanıtım Günleri" Başladı

Iğdır Valiliğince düzenlenen ve geleneksel hale getirilen 2. Iğdır Balı Tanıtım Günleri yapılan törenle açıldı.

Iğdır Valiliğince düzenlenen ve geleneksel hale getirilen 2. Iğdır Balı Tanıtım Günleri yapılan törenle açıldı.

Iğdır Valiliği'nin organize ettiği, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından desteklenen Iğdır Balı Tanıtım Günleri kapsamında kurulan stantlarda üreticiler ballarını tanıttı.

Zübeyde Hanım Bulvarı'nda düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Programda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan, Genç Çiftçi Projesi kapsamında 30 bin lira arıcılık hibesi alan 10 genç girişimcinin ödülü Vali Ever Ünlü tarafından verildi.

Iğdır Valisi Enver Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Iğdır'ın zengin bitki türlerinin bulunduğunu ve arıcıların hak ettikleri şöhreti yakalayabilmeleri için bu çalışmayı yürüttüklerini söyledi.

Iğdır'da bal üreticiliği hakkında farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirten Ünlü, "Bu etkinlik için SERKA'dan da destek aldık. SERKA'nın desteği sadece bugünkü tanıtımda olmadı, üreticinin hem marka hem de organik sertifikasyon işlemlerinde bütün süreci kapsayacak. Ağrı Dağı ve Tuzluca'daki yaylalarda endemik bitki türlerimiz bölgede ön plana çıkan bir avantajdır. Burada üreticimizin bu imkanları çok iyi kullanmaları gerekmektedir. Bu amaçla balı iyi tanıtmamız gerekli ki çiftçilerimiz iyi kazansın, çiftçi kazandıkça bu sektöre iyi yatırım yapsın. Daha çok üretmek ülke ekonomisine de katkı sunacaktır. Bal ölümden başka her derde deva, ayrıca arıcılık faaliyetinin olduğu yerde tarım da çok daha iyi yapılıyor. Bu manada arıcılığı çok önemsiyoruz."dedi.

Yapılan konuşmaların ardından stantların gezilmesiyle devam eden programa, Iğdır Valisi Enver Ünlü, Belediye Başkanı Murat Yikit, Vali Yardımcısı Yunis Koç, İl Genel Meclis Başkanı Kurban Oluz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Yolcu, kurum amirleri, bal üreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Program dahilinde açılan stantlar 5 gün boyunca açık kalacak.

Kaynak: AA / Güncel

Iğdır Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title