Haberler

İftarda Referandum Tartışması

İstanbul Büşükşehir Belediyesi’nin (İBB) Şişli Camii önünde verdiği iftar yemeğinde referandum tartışması yaşandı.

İstanbul Büşükşehir Belediyesi’nin (İBB) Şişli Camii önünde verdiği iftar yemeğinde referandum tartışması yaşandı. Tartışmada zaman zaman itiş kakış yaşandı. İki grup arasındaki tartışmaya polis müdahale etti.

İftar verilen yerde boy boy anayasa Referandumuna "Evet" yazılı pankartlar asılmasını ve İBB Meclis üyesi Ahmet Hamdi Gürbüz’ün, iftar yemeğinde 12 Eylül referandumu için “evet" çağrısı yapmasını bir grup protesto etti. Kendilerine Şişli Ulusal Güçbirliği adını veren grup üyeleri, iftara katılan vatandaşlara “hayır" yazılı bildiri dağıtmaya başladı. Bu arada devreye giren kişilerle, grup arasında arbede yaşandı. İki grup arasındaki itiş kakışa varan tartışmaya, polis müdahale etti.

İFTARDA EVET PROPAGANDASI

Şişli Camii önüne, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın resminin ve “evet" yazısının bulunduğu bilbordlar arkasına İBB’nin kurduğu ve yaklaşık 100 kişiye iftar yemeği verilen çadır, iftardan sonra arbedeye sahne oldu. Akşam ezanının okunmasının ardından henüz 5 dakika geçmişti ki, İBB Meclis Üyesi Ahmet Hamdi Gürbüz mikrofonu eline alarak konuşmaya başladı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan’ın öğütleri doğrultusunda Ramazan ayında yoksullara destek olmaya çalıştıklarını anlatan Gürbüz, “kimsesizlerin kimsesi olmanın, kendi siyasetlerinin en önemli unsurlarnıdan biri olduğunu" söyledi. Gürbüz konuşmasnıda özetle şu ifadelere yer verdi: “İnşallah 12 Eylül’de yapılacak halk oylamasında daha müreffef bir Türkiye’ye ‘evet’ diyeceğiz. 12 Eylül’de örgürlüğe, daha müreffef bir Türkiye’ye ‘evet’ diyeceğiz. 70 milyonun aydınlık geleceği için evet diyeceğiz. 12 Eylül’de milletimiz ‘evet’ diyerek daha çok ekmeğe, daha çok aşa, daha çok özgürlüğe kavuşacak. 12 Eylül’de yaşanacak demokrasi bayramınızı kutluyorum.

İKİ GRUP BİRBİRİNE GİRDİ

Gürbüz’ün konuşmasının ardından, bir grup basın açıklaması yaparak, iftar çadırında yapılan ‘evet’ propagandası yapılmasına tepki gösterdi. Açıklamada, “Bir devlet kurumu olan ve devletin olanaklarını kullanarak iftar yemeği veren İBB yetkilileri tarafından referandumda ‘evet’i halkın gözüne sokarak propagandaya katılarak seçim suçu işlemektedirler. Yüce dinimizi ve mübarek Ramazan’ı çirkin emellerine alet etmektedirler. Üstelik bu eylemlerini kendilerine 200 metre mesafedeki Seçim Kurulu’na rağmen yapabilme pervasızlığını göstermektedirler. Bu hukuksuzluğa bir an önce son verilmesi ve sorumlular hakkında yasal işlem yapılması için sizleri göreve davet ediyoruz" denildi. Basın açıklamasının ardından grup üyeleri de “hayır" broşürleri dağıtmak isteyince, ortalık bir anda karıştı. Grupla bazı kişiler arasında tartışma başladı. Uzun süren tartışma arbedeyi dönüştü. İki grup arasındaki gerginliği polis güçlükle yatıştırdı.

Ozan URAL- İSTANBUL- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title