Haberler

İftarda Çiğ Köfte Yiyebilmek İçin Saatlerce Kuyrukta Bekliyorlar

İftarda çiğ köfte yiyebilmek için saatlerce kuyrukta bekliyorlar

SİİRT - Siirt'te Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmez yiyeceği olan çiğ köfte için lokanta ve dükkanların önünde uzun kuyruklar oluşuyor.

Atatürk Bulvarı Seydan Pasajı'nda açtıkları 20 metrekarelik iş yerinde, Siirtliler'e iftarlık çiğ köfte yoğurarak siparişlere yetişmekte zorlandıklarını belirten Adnan Tren, yaklaşık 32 yıldan beri çiğköftecilik yaptığını, Ramazan ayı ile birlikte Siirtliler'e iftarlık çiğ köfte yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi. Günde 200 ile 250 kilogram arasında çiğköfte yoğurduklarını ve zaman zaman da bu miktarın yetmediğini söyleyen Tren, satışlardan oldukça memnun olduğunu belirterek, "1987'den beri bu işi yapıyoruz. Çiğköftemiz kaliteli olduğundan dolayı tercih ediyorlar. Allah razı olsun. Temiz olduğu için, makine olmadığı için elle yapıyoruz. O yüzden daha fazla tercih ediliyor. Fiyatlarda fahiş bir fiyat yok. Fiyatlar 7,5, 10, 15 TL ne kadar istiyorlarsa o kadar veriyoruz. 5 TL'den aşağıda veriyoruz" dedi.

İftarda çiğköfte yemek için saatlerce kuyrukta beklediğini belirten Metin İspir adlı müşteri, "Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Memleketimizde özellikle iftar sofralarında olmazsa olmazlarından çiğköftenin olması çok önemli. Yarım saatten beri burada bekliyorum özellikle bu çiğköftenin tadına bakmak için hem lezzet olarak, fiyat olarak temizlik açısından çok iyi" diye konuştu.

Başka bir müşteri ise, "Memnunuz temizlikten her şeyden memnunuz. Devamlı buradan alıyorum. Lezzetini beğeniyorum. Yarım saattir kuyrukta bekliyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Atatürk Bulvarı Siirt Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title