Haberler

İfmib Başkanı Gören: "Fındık Fiyatlarında Yanlış Bilgilendirme Üreticiye Zarar Verir"

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İFMİB) Başkanı Ali Haydar Gören, fındıkta gerçek olmayan fiyatların gündeme taşınmasının Şubat-Temmuz 2016'da olduğu gibi sektörün tüm paydaşlarına zarar verebileceğini söyledi.

İFMİB Başkanı Ali Haydar Gören, "Fiyat üzerinden politika yapmanın sakıncalarını geçmişte yaşadığımız tecrübelerle hepimiz gördük. Bu tarz spekülatif hareketlerin en başta üreticilere zarar verdiğini gördük. Fiyatlar, piyasa şartlarında kilosu 8-10-13-15-20 TL olabilir. Piyasada olmayan veya gerçek dışı güncel fiyatların kamuoyuyla paylaşılmaması ve sürecin serbest piyasa koşullarına bırakılarak arz talep dengesine göre oluşması ticaretin temel kuralıdır. Spekülatif hareketler, ürünün tüketimine direkt negatif etki yaptığı gibi rakip üretici ülkelerin iştahını da kabartmaktadır. Dünya üretim ve tüketim miktarlarının tekrar gözden geçirilmesi gerekmektedir" dedi.

Gören, "Sektörümüzle ilgili söylemler ve açıklamalar dikkatle yapılmalı. Gerçek dışı, bilgi kirliliği yaratacak ifadelerden kaçınmalıyız. Ekibimiz-ekipmanımız-donanımımız ile dünya standartlarının üzerinde üretim yaparak, hiçbir ithal girdisi olmadan gerçekleştirilen net ihracat getirisi ile ülkemize döviz kazandıran biz sanayici-ihracatçılar hakkında sosyal medyada gruplar oluşturan bazı kötü niyetli ve bilinçsiz kişiler ile bazı STK ve meslek kuruluşlarının yanlış ve yanıltıcı yazı ve yorumları karşısında dik durup ülkemize döviz kazandırmaya, 2023 hedefimizi zamanından önce gerçekleştirerek hedefimizi yükseltmeye odaklanacağız. Dolayısı ile hem ihracat miktarı hem de ihracat değeri bazında artışlar göstererek başarılarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Fındığı bir yatırım aracı olarak görenlerin ticaretin doğası gereği sonuçta kar veya zarar edeceğini bilerek bu duruma razı olması ve şimdiden kabullenmesi gerektiğini belirten Gören, ihracatçı olarak sektörün uzun vadede sürdürülebilir fındık politikasının temel alınması gerektiğinin altını çizerek, sektörün tüm paydaşlarının hak ettiği kazancı elde edebilmesi için herkesin ortak akılla çalışmasının önemine değindi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title