Haberler

İdob, 2008'de "La Serva Pedrona"yı Sahneleyecek

İstanbul Devlet Opera ve Balesi 2007-2008 sezonunda G.B. Pergolesi'nin "La Serva Padrona" (Hanım Olan Hizmetçi) isimli İntermezzosunu sahneleyecek. Metnini G.A. Federico'nun yazdığı "La Serva Padrona" Recep Ayılmaz'ın rejisi ile beş yıl aradan sonra yeniden 3 Ocak 2008 Perşembe saat 20.00'de Kadıköy Süreyya Operası Sahnesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Konusunu, hanım olmak iste...

İstanbul Devlet Opera ve Balesi 2007-2008 sezonunda G.B. Pergolesi'nin "La Serva Padrona" (Hanım Olan Hizmetçi) isimli İntermezzosunu sahneleyecek.

Metnini G.A. Federico'nun yazdığı "La Serva Padrona" Recep Ayılmaz'ın rejisi ile beş yıl aradan sonra yeniden 3 Ocak 2008 Perşembe saat 20.00'de Kadıköy Süreyya Operası Sahnesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Konusunu, hanım olmak isteyen bir hizmetçisinin evin efendisini elde etmek için oynadığı oyunların oluşturduğu eserin müzik sorumlusu Aydın Karlıbel. Eserin dekoru Gülden Sayın, kostümleri Gizem Betil ve ışık tasarımı Taner Aydın'a ait. Hüsamettin Ünder ve Nevit Kodallı tarafından Türkçeleştirilen eserde Barbaros Taştan, Binnaz Tüter, Ayşen Zülfikar ve Tayfun Savlıoğlu rol alıyor.

La Serva Padrona Ocak ayı içinde, 9 Ocak Çarşamba saat 20.00, 15 Ocak 2008 Salı saat 20.00 tarihlerinde sahnelenecek. (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title