Haberler

İDMA'dan Türkiye'nin makine ihracatına büyük katkı

Güncelleme:

Dünyadaki toplam ticari hacmi 3 milyar doları aşan değirmen makineleri sektörü, bu alanda uluslararası ölçekteki tek buluşma noktası olan İDMA 2017 Fuarı'nda, 7. kez bir araya geldi.

4-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen fuarda Türk makine üreticileri, 98 ülkeden gelen yatırımcılarla Türkiye'yi değirmen makineleri üretiminde ve ihracatında zirvede tutacak anlaşmalara imza attı.

Dünyadaki toplam ticari hacmi 3 milyar doları aşan değirmen makineleri sektöründe, liderliği elinde bulunduran Türk değirmen makineleri üreticileri, İDMA 2017 Fuarı'nda 7. kez 98 ülkeden gelen yatırımcılarla buluştu. Un, yem, bakliyat ve makarna fabrikaları için geliştirdikleri makinelerin yüzde 90'dan fazlasını yurtdışına ihraç eden Türk teknoloji üreticileri, 04-07 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen fuarda, çok sayıda anahtar teslimi fabrika, üretim hattı ve malzeme tedarik anlaşmasına imza attı. İDMA 2017 Fuarı'nda son görüşmeleri tamamlanan en büyük yatırımlardan biri Irak'ta kurulacak 20 un değirmenini kapsıyor. İsminin açıklanmasını istemeyen Iraklı firma, 20 fabrika için sektörün en büyük 4 Türk firmasıyla anlaşmaya vardı.

SEKTÖRE CAN SUYU

Dünya genelinde 30'a yakın önemli sanayici örgütünden destek alan İDMA Fuarı, 4 gün boyunca farklı milletlerden oluşan 8 bine yakın ziyaretçisiyle renkli görüntülere sahne oldu. Özellikle Ortadoğu, Afrika ve Asya'dan çok sayıda yatırımcıyı ağırlayan fuar, ekonomik daralmanın yaşandığı şu günlerde hem Türkiye'ye hem de değirmencilik endüstrisine ihracat noktasında can suyu oldu.

Fuarın 04 Mayıs'ta gerçekleştirilen açılışına 12 ülkeden 19 sivil toplum kuruluşu ve devlet kurumu temsilcisi katılım gösterdi. Fuarın açılışında yer alan önemli isimlerden bazıları şunlar: Afgan Nengarhar Tarımsal Eğitim Merkezi (NATC) Başkanı Ahmad Zaki FAZLI, Fas Ulusal Değirmencilik Federasyonu Başkanı Abdullatif IZEM, Filistin Gıda Endüstrisi Birliği Başkanı Bassam HAMID, Güneydoğu Un Sanayiciler Derneği Başkanı Erhan ÖZMEN, Hububat Tedarikçileri Derneği Başkanı Gülfem EREN, Irak Babil Ticaret Odası temsilcisi Sadek MAMURI, Irak Divaniye Ticaret Odası temsilcisi Mahmoud Abduhassan ALLAITHY, Irak Ulusal Ticaret ve Tahıl İşleme Şirketi Değirmencilik Bölümü Direktörü Ali Zaer MOTEAB, İran Yem Endüstrisi Derneği Başkanı Majid Movafegh GHADİRLY, Mali İş ve Oryantasyon Merkezi Genel Müdürü Moussa COULIBALY, Mısır Değirmencilik Derneği Genel Sekreteri Mahmoud RİYADH, Pakistan Un Değirmencileri Derneği Başkanı Asim Raza AHMAD, Senegal Fırıncılar Federasyonu Başkanı Gaye AMADOU, Tahıl ve Bakliyat İşleme Teknolojileri, Depolama ve Analiz Sistemleri Derneği (TABADER) Başkanı Prof. Dr. Mustafa BAYRAM, Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Abdülkadir KÜLAHÇIOĞLU ve Ukrayna Değirmenciler Birliği Başkanı Rodion RUBINSKIY.

10 MİLYAR DOLARLIK DÜNYA PAZARI İDMA'DA BULUŞTU

İstanbul Fuar Merkezi'nin 1-2 ve 3. salonlarında gerçekleştirilen ve 4 gün süren İDMA Fuarı, un, yem, pirinç, bakliyat ve makarna sektörlerindeki makine üreticilerini ve mamul madde üreticilerini buluşturdu. Tüm bu sektörün teknoloji bazında dünyadaki toplam ticari hacmi yaklaşık 10 milyar dolar. İDMA, 10 milyar dolarlık bu pazarın uluslararası nitelikteki tek fuarı niteliğine sahip. Bu yüzden fabrika ve makine yatırımı planlayan dünyadaki un, yem, pirinç, bakliyat ve makarna üreticileri, alanlarıyla ilgili son teknolojileri tek çatı altında birebir görmek ve farklı alternatifleri kıyaslayarak kendileri için en doğru yatırıma karar vermek için, 2 yılda bir düzenlenen İDMA Fuarı'nı ziyaret etmeye özel bir önem veriyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Irak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title