Haberler

İdlib'de Askeri Bir Müdahale Felaket Getirir"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'da Suriye konusunu görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, " İdlib'de askeri bir müdahale felaket getirir" dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib konusunu görüşmek üzere dün akşam gittiği Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi. İki bakan Suriye konusunu görüşerek, gerilimi azaltma bölgesi ilan edilen İdlib hakkında fikir alışverişinde bulunduktan sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Sergey Lavrov, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'in Moskova'da görüşmelerde bulunduğunu açıkladı. İki ülke arasındaki ilişkiler hakkında konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile çok yakın işbirliğinde bulunduklarını bu yüzden bazı ülkelerin kıskandığını belirtti. "Suriye'de ateşkes için Rusya ile çalışmaya devam ediyoruz" diyen Çavuşoğlu, İdlib bölgesi için birlikte hareket ettiklerini ve Astana görüşmelerine uygun şekilde çalıştıklarının altını çizdi.

"VİZE REJİMİNİ BASİTLEŞTİRİYORUZ"

Vize konusunda istişare mekanizması oluşturulacağını açıklayan Lavrov, hizmet ve hususi pasaportlarda vizenin kaldırılacağını söyledi. Lavrov, "Rusya tarafı olarak farklı kategorilerdeki Türk vatandaşları için vize rejiminin basitleştirilmesiyle ilgili müzakerelere hazır olduğumuzu teyit ettik ve en kısa sürede bu konuyu ele alacağız. Bu konuda anlaşmalar hazırlanması için danışma mekanizması kurulması konusunda mutabakat sağladık" dedi.

"TÜRKİYE'NİN KARARLARINA KARIŞMIYORUZ"

İdlib bölgesinde terör gruplarının olduğunu hatırlatan Sergey Lavrov, "Türkiye'nin hazırladığı terör örgütü listesine karışmıyoruz ve ona uygun olarak hareket ediyoruz" diyerek barışın sağlanması için tarafların sorumlu ve işbirliği içinde olduğunu kaydetti. El Nusra'nın İdlib'deki sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını açıklayan Lavrov, "Rus üslerine ve Suriye güçlerine saldırıyorlar" dedi ve saldırılara rağmen siviller için riski en aza indirmeye çalıştıklarının altını çizdi.

"İDLİB'DE ASKERİ BİR MÜDAHALE FELAKET GETİRİR"

Gerilimi azaltma bölgesi ilan edilen İdlib bölgesi hazırlanırken silahlı militanların sivillerin arasına karışarak bölgeye yerleştiklerini açıklayan Çavuşoğlu, İdlib'e askeri müdahale yapılmaması gerektiğini söyledi. Çavuşoğlu, "İdlib'de askeri bir müdahale felaket getirir, yüz binlerce sivilin ölmesine sebep olur" ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu, askeri müdahalenin Astana ruhuna aykırı olacağı değerlendirmesinde bulundu.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Suriye İdlib Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title