Haberler

İdil'De Hava Destekli Operasyon

PKK'lının Bulunduğu İstihbaratını Alan Güvenlik Güçleri Hava Destekli Operasyon Başlattı

PKK'lının bulunduğu istihbaratını alan güvenlik güçleri hava destekli operasyon başlattı

Şırnak'ın İdil İlçesi'ndeki Beyazdağ'da bir grup PKK'lının bulunduğu istihbaratını alan güvenlik güçleri hava destekli operasyon başlattı. Askerler kırsal alandaki operasyonu sürdürürken, bölgenin yakın alması nedeniyle de polis ilçe merkezi giriş çıkışlarını kontrol altına aldı.

İdil ile Mardin'in Nusaybin ilçeleri arasında kalan ve İdil ilçesine yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan Beyazdağ'da hayvanlarını otlatan bir çobanın erzağının 2 PKK'lı tarafından zorla alındığını belirterek durumu köy korucularına ve askerlere bildirmesi üzerine sabah operasyon başlatıldı. Karadan zırhlı araçlar ve havadan Şırnak'ta bulunan 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan istenen 2 kobra helikopterinin katıldığı operasyon devam ederken, Sikorsky helikopterlerin de havadan komandoları söz konusu bölgeye indirdiği belirtildi.

Kırsal alanda askerlerin başlattığı operasyon sürerken, teröristlein görüldüğü bölgenin İdil'e yakın olması nedeniyle PKK'lıların ilçe merkezine sızmalarını önlemek için polis de ilçenin giriş ve çıkışlarını kontrol altına aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title