Haberler

İddianamede Örgütünün Amaçlarına da Yer Verildi

Ergenekon İddianamesinde, Cumhuriyet Gazetesi'nin Bombalanması ve Danıştay Saldırılarının 'Ergenekon' Terör Örgütünün Planlaması ve Azmettirmesi ile Gerçekleştirildiğinin Tespit Edildiği Anlatılarak, 'Şüpheliler, Bu Örgütle Çeşitli Süreçler Sonunda Devletin Tüm Birimlerine Sızıp Devleti Ele Geçirmeyi Amaçlamaktadırlar' Denildi.

Ergenekon iddianamesinde, Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanması ve Danıştay saldırılarının ''Ergenekon'' terör örgütünün planlaması ve azmettirmesi ile gerçekleştirildiğinin tespit edildiği anlatılarak, ''Şüpheliler, bu örgütle çeşitli süreçler sonunda devletin tüm birimlerine sızıp devleti ele geçirmeyi amaçlamaktadırlar'' denildi.

Terör suçlarına yer verilen iddianamede, ''Yapılan soruşturma sonucu, ''Ergenekon terör örgütü''nün Türk Ceza Kanunu'nda belirtilen ve terör suçu olarak kabul edilen suçlardan, Türk Ceza Kanunu'nun; 312, 313, 314 ve 315. maddelerindeki suçları işlediklerine dair yeterli delil elde edilmiştir'' denildi.

İddianamenin terör amaçlı suçlar ve legal görünüşlü faaliyetler bölümünde ise şüphelilerin terör örgütü adına gerçekleştirmeyi düşündükleri bütün gelir getirmeye yönelik suçların tamamının da ''Ergenekon'' terör örgütünün idamesi ve devamlılığı için yapıldığı, ''Ergenekon'' terör örgütünün amaçlarına ulaşmada lazım olan finansal desteğin sağlanması maksadıyla gelir getirici legal ve illegal alanlarda faaliyetleri gösterdikleri dile getirildi.

İddianamede, ''Şüpheliler bu örgütle çeşitli süreçler sonunda devletin tüm birimlerine sızıp devleti ele geçirmeyi amaçlamaktadırlar. Kurulan istihbarat birimi ile de bu amaçlarına ulaşmayı hedeflemekte, kurulan ulusalcı vakıf ve dernekleri istihbarat elde etmede kullandıkları gibi, çeşitli internet siteleri ve yayın kuruluşlarını da hem baskı unsuru hem de örgütün amacının propagandasını yapmaktadırlar'' denildi.

İddianamede ''Darbe yapmak İçin Zemin Oluşturulması Amacıyla Kaos ve İç Karışıklıklar Çıkarılması (Planlama ve Eylemler)'' başlığı altında, ''Dosyadaki örgütsel içerikli tüm dokümanlardan kendi görüşlerine uymayan devlet adına yapılan tüm icraatları da ihanet olarak algılayıp devlet yöneticileri ve siyasi otorite ile tüm sivil toplum kuruluşlarını yabancı devlet istihbaratları adına çalışıp Türk ulusuna ihanet etmekle suçlamaktadırlar'' ifadesine yer verildi.

İddianamede, ''Sonuç olarak 'Ergenekon' terör örgütünün görünürde nihai tek hedefinin, bir an evvel ülkede darbe zemini oluşturmak, ülkenin karışmasını, kaosa sürüklenmesinin temin etmek, güvenliği zafiyete düşürmek ve böylelikle antidemokratik yollarla devlet yönetimini ele geçirmek olduğu anlaşılmaktadır'' ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title