Haberler

İddiaları Reddeden Arıduru'dan Karşı Suçlama

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Kendisini Rüşvet İstemekle Suçlayan Tarhan Towers Havayolları'nın Sahibi Ali Tarhan'ın İddialarının Asılsız Olduğunu Savundu. Arıduru, Ellerinde, Bu Şirket Hakkında Uçuş Güvenliğini Birinci Dereceden Etkileyen Çok Önemli Belge ve Bilgilerin Bulunduğunu Söyledi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü (SHGM) Ali Arıduru, kendisini rüşvet istemekle suçlayan Tarhan Towers Havayolları'nın sahibi Ali Tarhan'ın iddialarının asılsız olduğunu savunurken, bu şirket hakkında uçuş güvenliğini birinci dereceden etkileyen çok önemli belge ve bilgilerin kendilerinde bulunduğunu söyledi.

     Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, düzenlediği toplantıda hakkında çıkan iddiaları yanıtladı. Arıduru, Tarhan Towers Havayolu şirketi yetkilisinin dile getirdiği iddiaların "çirkin ve asılsız" olduğunu ifade ederek, "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü çalışmalarını uluslar arası kurallar ve milli sivil havacılık mevzuatı çerçevesinde yürütüyor. Hiçbir konuda herhangi bir sivil havacılık işletmesine ayrıcalık tanınması, hukuka ve teknolojiye uygun olmayan taleplerin karşılanması söz konusu değil" dedi.

-"ŞİRKETİN, UÇUŞ GÜVENLİĞİNİ ETKİLEYEN BELGE VE BİLGİLER VAR"

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğini uluslararası standartlarda en üst düzeyde uygulanmaya devam edeceğini söyleyen Arıduru, söz konusu şirket yetkilisiyle bugüne kadar ortak bir yolculuğunun olmadığını söyledi. Şirket yetkilileri ile kişisel bir görüşmesinin de olmadığını savunan Arıduru, "Bu çirkin iddia ve iftiralar konusunda yasal haklarımı saklı tutuyorum. Bununla ilgili yargı süreci başladı. Ulaştırma Bakanlığı'ndan da hakkımda soruşturma açılmasını ve konunun bütün detaylarıyla aydınlatılmasını talep ettim" diye konuştu.

Arıduru, iddialarda bulunan şirket hakkında uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğini birinci dereceden etkileyen çok önemli belge ve bilgilerin genel müdürlükte bulunduğunu da söyledi.

Arıduru, yasal sürecin başladığı gerekçesiyle toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlamaktan kaçındı. (ANKA)

(HLY/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title