Haberler

    İddia: Ea, Ünlü Yayıncı Ninja'ya Apex Legends'i Tanıtması İçin 1 Milyon Dolar Ödedi

    Apex Legends oyununun tanıtımı için hiçbir masraftan kaçınmayan Electronic Arts'ın, ünlü yayıncı Ninja'ya oyunu oynaması ve tanıtması için tam 1 milyon dolar ödediği konuşuluyor.

    Electronic Arts, Apex Legends oyunuyla beraber Battle Royale piyasasına bomba gibi bir giriş yaptı ve oyun çok kısa sürede elit oyunların arasına yükseldi. Görünüşe bakılırsa EA bu başarıya ulaşmak için reklam bütçesine oldukça büyük bir pay ayırmış.

    Kamuoyu üzerinde büyük etkisi bulunan influencerlardan olan yayıncı Ninja, Apex Legends oyununu oynayıp tanıtmıştı. Reuters'in çıkardığı influencer istatistiklerine göre EA, ünlü yayıncıya epey bir ödeme yapmış.

    Reuters'e göre firma, Apex Legends hakkında tweet atması ve 13.6 milyon Twitch takipçisinin önünde oyunu oynaması karşılığında yayıncıya tam 1 milyon dolar ödeme yaptı. EA ile Ninja'nın anlaşmasının ne kadar sürelik olduğu bilinmiyor ancak yayıncı, oyun ilk çıktığında 12 gün boyunca Apex Legends oynamış ve sonra Fortnite'a geri dönmüştü.

    Ninja'nın geçtiğimiz yıl elde ettiği kazanç yaklaşık 10 milyon dolardı. Aylık 800 bin dolardan fazla kazanan yayıncının dikkatini çekebilmek için böyle bir miktar ödenmesi de gerekiyordu.

    Ninja'nın aldığı ödeme, EA tarafından yürütülen kombine bir hareketin de parçasıydı. Oyunun baş yapımcısı Drew McCoy, "Oyunlarla ilgileniyorsanız Apex'ten kaçamayacağınız bir gün yaratmayı istedik ve o gün, dünyanın her yerinde bu oluyormuş gibi hissetmenizi istedik." Bu pazarlama stratejisi başarılı olmuş gibi görünüyor. Apex Legends, bir akşamda büyük ve bilinir bir oyun haline geldi.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Haberler

    Bakmadan Geçme

    24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title