Haberler

ICYF, ABD ve Lübnan ziyaretlerinde iş birliği ve iyi niyet anlaşmaları imzaladı

Güncelleme:

İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) heyeti, ABD ve Lübnan ziyaretlerinde iş birliği ve iyi niyet anlaşmalarına imza attı.

İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) heyeti, ABD ve Lübnan ziyaretlerinde iş birliği ve iyi niyet anlaşmalarına imza attı.

ICYF'den yapılan açıklamaya göre, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi 56 ülkeyi bünyesinde bulunduran ICYF, pandemi döneminde dünya gençlerine ulaşmak için önemli çalışmalar yaptı.

Dünyanın hemen her ülkesinden katılımcıların olduğu online etkinlikler, dünya gençliğinde büyük ses getirdi. Dünya gençlerini bulundukları yerde yeni yetenekler ve toplumsal katılımcı olması için yüreklendiren, girişimci olmaya yönlendiren ve kendi ekosisteminde yatırımcıyla da buluşturarak yeteneklerini hayata geçirmeye aracılık eden ICYF, Lübnan ve ABD gezilerinde çok sayıda iş birliği ve iyi niyet anlaşması imzaladı.

Taha Ayhan başkanlığındaki ICYF heyeti, ABD ziyaretinde büyük ilgi gördü. Çalışmalarını paylaşma fırsatı bulan ICYF Başkanı Taha Ayhan, ziyaret sırasında New York Ulusal Kongre Üyesi Yvette Clarek, ABD Dışişleri Bakanlığı Küresel Kadın Sorunları Ofisi Büyükelçisi Kelly E. Currie, Sosyal Politika ve Anlayış Enstitüsü Araştırma Direktörü Dalia Mogahed ve ECOSOC Başkan Yardımcısı Sergiy Kyslytsya ile görüştü.

ICYF Başkanı Ayhan, Uluslararası Barış İçin Dinler Genel Sekreteri Dr. Azza Karam ile iş birliği anlaşması imzaladı.

ABD'nin gençlik liderleriyle buluşma

ICYF Delegasyonu, ev sahipliğini Türkiye New York Başkonsolosu Reyhan Özgür'ün yaptığı ve New York'ta bulunan Müslüman gençlik liderlerinin katıldığı toplantıda, 12 genç liderle bir araya geldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ICYF Başkanı Ayhan, genç liderler toplantısının ICYF ile dünya gençleri arasındaki bağın güçlendirilmesi açısından önemli olduğunu belirtti.

Toplantıda ICYF ve projeleri hakkında detaylı bilgi verdiklerini aktaran Ayhan, "Özellikle girişimcilikle ilgili projeler katılımcılardan oldukça ilgi gördü. Katılımcılar, ICYF tarafından düzenlenen Yatırım Zirvelerine katılmak için olası fırsatları sordu. Toplantıda tartışılan bir diğer konu da İslamofobi'ydi. ICYF'nin İslamofobiye karşı çok güçlü bir tavır aldığından ve ICYF'in bununla mücadele amaçlı projelerinden bahsettik." ifadelerini kullandı.

- Lübnan ziyareti

ICYF heyeti, Lübnan'da da önemli üniversiteleri ziyaret ederek, Lübnan Cumhuriyeti Parlamento Başkanı Nebih Berri ve Baalbek Valisi Bashir Khoder ile görüştü. Lübnan İslam Üniversitesi ve Amerikan Kültür Eğitim Üniversitesi ile MoU anlaşması yapan heyet, Lübnan Uluslararası Üniversitesi ile de mutabakat zaptı imzaladı.

Heyet, Lübnan'ın önemli izci kuruluşu Risala temsilcileriyle de görüştü. Baalbek'te planladıkları gençlik kampı hakkında bilgi veren Risala, ICYF heyetine yapımı devam eden tesisi de gezdirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri New York Lübnan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title