Haberler

İçtikleri Suda Yüzüyorlar

Güneydoğu Anadolu'nun En Gelişmiş Kentlerinden Biri Olan Diyarbakır'da İçme Suyu Problemi Halen Devam Ederken, Vatandaşlar Yaklaşık 2 Bin 500 Ailenin Su İhtiyacını Karşılayan Gölette Yüzerek Serinliyor.

Güneydoğu Anadolu'nun en gelişmiş kentlerinden biri olan Diyarbakır'da içme suyu problemi halen devam ederken, vatandaşlar yaklaşık 2 bin 500 ailenin su ihtiyacını karşılayan gölette yüzerek serinliyor.

Diyarbakır'ın Hazro, Silvan ve Bismil ilçelerine bağlı olan toplam 80 köyün içme suyu ihtiyacını karşılayan Hazro ilçesine bağlı Bayırdüzü mezrasından gelen kaynak suyunun bulunduğu gölet gençlerin yüzme alanı, hayvanların ise su içme mekanı haline geldi. 80 yerleşim biriminin içme suyu ihtiyacını karşılayan kaynak gölete gelen vatandaşlar ve otlatılmak için getirilen hayvanlar, ihtiyaçlarını göletin çevresinde bulunan kayaların altında gideriyor. Gölete gelen vatandaşlar, pislikleri kendileri toplarken haftada yaklaşık bin kişi yüzmek için göleti kullanıyor. Gölete yüzmeye gelen vatandaşlar göletin toplam 80 köye içme suyu veren bir yer olduğunu belirterek, "Göletin her tarafı pislik dolu. İnsanlar içinde yüzüyor. Hayvanlar gelip içinde yıkanıyor. İlerde salgın hastalığa sebep olabilecek bir durum ile karşı karşıyayız. Bu konuyu Valimiz ve Kaymakamlarımıza bildirmek istiyoruz. Bunun derhal bir çözüme kavuşturulması gerekir. Temiz bir şekilde yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

(İHY-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title