Haberler

İçten, Adıyaman'ın Tanıtımına Katıldı

Güncelleme:

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Adıyaman tanıtım günlerini ziyaret etti.

"Türkiye'nin Güneşi İstanbul'da" sloganıyla Adıyaman Valiliği tarafından organize edilen ve bu yıl birincisi İstanbul Feshane'de düzenlenen "Adıyaman Tanıtım Günleri" coşkuyla ve İstanbulluların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Hafta sonu büyük bir katılımla gerçekleşen Adıyaman Tanıtım Günleri'ne AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'de katıldı. Eyüp Feshane'de bulunan etkinlik alanına gelen İçten, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'la bir araya geldi ve sohbet etti.

Etkinlik alanında zaman geçiren ve bölgenin simge sanatçılarından Kâhtalı Mıçı ile de sohbet eden Cuma İçten, yöresel ürünlerin sergilendiği stantları tek tek gezerek sergilenen ürünlerle ilgili Vali Mahmut Demirtaş'tan bilgi aldı.

Adıyaman Belediye Başkanı, Sincik, Kâhta stantlarını da ziyaret eden Cuma İçten, Ticaret Odası ve Adıyaman Dernekler Federasyonu'nu ziyaret ederek; bu etkinlikten dolayı organizasyonun hem İstanbul hem Adıyaman ayağını tebrik eden İçten, "Ben, bir bölge Milletvekili olarak burada Adıyamanlı hemşerilerimizle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Adıyaman, şirin bir ilimiz. Birçok defa Adıyaman'da bulundum. Bu ziyaretimizi Adıyamanlı hemşerimiz Avukat H. Mehmet Baykurt ve Siirtli hemşerimiz şair Cevdet Bildik'le gerçekleştirdik. Adıyaman, değerleriyle, yaşam tarzıyla Diyarbakır'la özdeş bir şehir. Ve aynı kaderi paylaşıyor. Yeni yapılacak köprü ile de kardeşliğimizi daha fazla pekiştireceğiz. Ayrıca "Diyarbakır Feshane Günleri Komisyon Başkanı" olarak da 19-23 Kasım 2014 Tarihinde yapacağımız etkinliğimiz için burası bizim için bir keşif niteliğinde oldu. Bu etkinlikler çok hayati bir öneme sahip çünkü ne Adıyaman ne de Diyarbakır hala tanıtım açısından istenilen yerde değil. Bu günler, özellikle İstanbul'da yaşayan hemşerilerimizin aidiyet sağlaması bakımından da çok önemlidir" diye konuştu.


İstanbul'un kozmopolit yapısına vurgu yapan Cuma İçten, "Bu etkinliğin öncülüğünü ve mimarlığını yapan Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş'a Adıyaman'ın sahip olduğu tüm değerleri İstanbul'a taşıdıkları için çok teşekkür ediyoruz. İstanbul, gerek ülkemizin gerek dünyanın tüm renklerinin ahenk içinde beraber olduğu gerçek anlamda kozmopolit bir şehir. Ve tüm dünya şehirleri gibi, içinde barındırdığı kültürlerin, medeniyetlerin, gelenek ve göreneklerin çok sesliliği ile güzel. Bu anlamda gerçekleştirilen bu tarz etkinliklerin daha çoğalarak, farklı şehirlerimizi, kültür ve dayanışma-kaynaşma frekansını arttırmamız gerektiğine inanıyorum. Artık, bir arada bizi tutan ve kaynaştıran bu farklılıklar aslında "Yeni Türkiye"nin ve "Yeni Medeniyetimizin en önemli yapı taşlarından olacaktır. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor ve en kısa zamanda Feshane'de Diyarbakır günleriyle değerli İstanbulluları buluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Cuma İçten Ak Parti Adıyaman Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title