Haberler

İçme Suyu Şebekeleri Yenileniyor

Ordu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nün, 2008 Yılı İlk 5 Ayında Toplam 6 Bin 30 Metre İçme Suyu Şebekesi Döşediği Açıklandı.

Ordu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nün, 2008 yılı ilk 5 ayında toplam 6 bin 30 metre içme suyu şebekesi döşediği açıklandı.

Su ve Kanalizasyon Müdürü Okan Karadağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kente daha sağlıklı içme suyu verilmesi amacıyla, yeni içme suyu şebeke hattının döşenmesi ve yenilenme çalışmaların devam ettiğini belirtti. İçme suyu yenileme çalışmaları kapsamında 930 metre boru döşendiğini ifade eden Karadağ, yenileme bedeli olarak 7 bin 674 YTL harcandığını kaydetti. Yenileme nedenlerini asbest boruların meyilli bölgelerde patlamadan kaynaklanacak zararları önlemek olarak gösteren Karadağ, "Mevcut şebekede meyilli alanlarda kullanılan asbest boruların patlama riski yüksek olduğundan alt ve üst yapılara zarar verme ihtimali vardı. Bu nedenle söz konusu yerlere daha dayanıklı AÇB borular döşemek suretiyle bu riski ortadan kaldırdık" dedi.

İçme suyu yenileme çalışmalarının Akyazı, Bahçelievler ve Yeni Mahalle'de yapılarak Ordu halkının daha sağlıklı içme suyuna kavuşacağını belirten Karadağ, "Çünkü günlük hayatta en fazla ihtiyaç duyulan şey içme suyudur. AÇB boruların döşenmesiyle hem su kaçaklarının önüne geçilmiş hem de halkımız daha sağlıklı içme suyuna kavuşturulmuş oldu" diye konuştu.

(HA-SA) 18.06.2008 16:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title